Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVejčík, Antonín
dc.contributor.authorČuta, Jakub
dc.date.accessioned2022-03-09T07:09:19Z
dc.date.available2022-03-09T07:09:19Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/39002
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo získání a vyhodnocení dat parametrů vemene nedojených ovcí. Během měření byly u 61 ovcí plemene zwartbles ze šlechtitelského chovu sledovány tyto parametry vemene s následující průměrnou hodnotou; hloubka vemene (14,36 cm), šířka vemene (15,91 cm), délka struků (30,5 mm), postavení struků (2,53 bodu), upnutí vemene (2,00 bodu), rozpolcení vemene (3,52 bodu). Znaky velikosti vemene a struků měly stoupající tendenci s pořadím laktace resp. věkem. Postavení struků vzhledem k laktaci resp. věku, mělo stoupající tendenci do 4 laktace s konkrétní hodnotou 2,68 bodu. Rozpolcení vemene mělo nejvyšší a tedy nejhorší hodnoty ve 4 a 5+ laktaci s hodnoty 3,74 a 3,69 bodu. Mortalita jehňat zapříčiněná poruchami vemene tvořila 23% ze všech uhynulých jehňat.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectovce zwartblescze
dc.subjectmorfologie vemenecze
dc.subjectznaky vemenecze
dc.subjectvlivy působící na vemenocze
dc.subjectzwartbles sheepeng
dc.subjectudder morphologyeng
dc.subjectudder traitseng
dc.subjecteffects on the uddereng
dc.titleVlivy působící na morfologické změny vemene u plemene zwartbles ve stádě Novosedly nad Nežárkoucze
dc.title.alternativeInfluences affecting the morphological changes of the udder of the breed zwartbles in the herd Novosedly nad Nežárkoueng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag53612
dc.description.abstract-translatedThe main goal of this thesis was to obtain and evaluate data parameters of non-dairy sheep's udder traits. During the measurements, 61 zwartbles breed ewes were observed for their udder parameters with following average value; udder depth (14,36 cm), udder width (15,91 cm), teat length (30,5 mm), teat position (2,53 points), udder attachment (2,00 points), udder cleft (3,52 points). Traits of udder size and teat size increased with lactation number respectively age of ewe. Teat position due to the lactation number respectivelly age of ewe increased up to 4th lactation with specific evaluate 2,68 points. Udder cleft had highest (most unprofitable) values in 4th and 5th+ lactation number with values 3,74 and 3,69 points. Lambs mortality caused by disorders of the udder was 23 percent of all dead lambs.eng
dc.date.accepted2018-05-29
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam