Plánování, výroba a distribuce v podniku
Abstrakt
Cílem této bakalářské práce je analýza jednotlivých kroků při výrobě výrobku, od získání objednávky, přes naplánování a realizaci až po doručení zboží zákazníkovi. Na základě této analýzy specifikovat nalezené problémy a navrhnout řešení tak aby byl zákazník spokojen. Jako první krok bylo nastudování odborné literatury, vztahující se k dané problematice.
Po té následoval sběr dat k několika vybraným objednávkám z roku 2018, utřídění získaných dat a hlubší analýza jednotlivých kroků, které jsou v práci popsány. Dále bylo využito firemního reportu SCORECARD a byl využit dotazník spokojenosti zákazníka. V závěru došlo k vyhodnocení získaných dat a interpretaci návrhů a řešení.
Při sběru dat se vycházelo z vlastních dlouholetých zkušeností a znalostí firmy a jejich zákazníků. Jako další nástroj byla použita metoda řízených rozhovorů s ostatními zaměstnanci firmy. Posledním způsobem sběru dat bylo využití interní firemní dokumentace.
Kolekce
Související záznamy
Zobrazují se záznamy příbuzné na základě názvu, autora a předmětu.
-
Řízení výroby ve vybraném podniku
Mikulášková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)Tato bakalářská práce se zabývá analýzou postupu výroby jednoho z hlavních výrobků firmy ve vybraném podniku zabývajícím se výrobou ručního řemeslnického nářadí. V úvodní části jsou shrnuty základní teoretické pojmy týkající ... -
Regionální trh vybranými bio komoditami: bio maso
Leštinová, Iva (Jihočeská univerzita, 2014)Diplomová práce se zabývá ekologickou živočišnou produkcí v Jihočeském kraji. Cílem diplomové práce byla analýza jihočeské ekologické masné produkce, produkce masa, vajec a medu a distribuce daných biokomodit. Prostřednictvím ... -
Měření produktivity v podniku a na regionální úrovni
Kužel, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této práce bylo vysvětlení podnikového a regionálního pojetí produktivity a možnosti jejího hodnocení. Dále pak analyzovat vývoj přidané hodnoty na podkladě údajů konkrétního podniku a na úrovni regionu. Teoretická ...