Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSrbová, Alena
dc.contributor.authorKopecká, Štěpánka
dc.date.accessioned2023-03-07T08:46:10Z
dc.date.available2023-03-07T08:46:10Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/39891
dc.description.abstractTato diplomová práce byla o problémech v potravinovém právu v České republice. Cílem této diplomové práce bylo zjištění názoru a postoje českých spotřebitelů a činnost příslušných dozorových orgánů v této oblasti potravinového práva (společné stravování). V teoretické části bylo vysvětleno, kdo je spotřebitel a jaká je ochrana spotřebitele v České republice. Bylo zde popsán aktuální stav potravinového práva, legislativa a dozorové orgány. V práci byly analyzovány statistiky. Praktická část této diplomové práce byla rozdělena do dvou částí. První část byla zaměřena na spotřebitele. Byl zde proveden online dotazníkový výzkum. Tento výzkum zkoumal, zda se spotřebitelé zajímají o moderní trendy ve stravování. Jak často jí mimo domov. Zda spotřebitelé znají dozorové orgány v oblasti Českého potravinového práva. Zda znají projekt Potraviny na pranýři. Druhá část byla zaměřena na dozorové orgány a na provozy společného stravování. Byly zde provedeny řízené hloubkové rozhovory s dozorovými orgány jako SVS, SZPI, KHS. Pro zjištění názoru všech stran zde byly také rozhovory se zástupci školních jídelen, restaurací a kavárny. Na základě výsledků z tohoto výzkumu byly navrhnuty tři návrhy na zlepšení.cze
dc.format104 s.
dc.format104 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpotravinové právocze
dc.subjectdozorové orgánycze
dc.subjectochrana spotřebitelecze
dc.subjectspolečné stravovánícze
dc.subjectfood laweng
dc.subjectsupervisory authoritieseng
dc.subjectconsumer protectioneng
dc.subjectmass catererseng
dc.titleVybrané problémy potravinového práva v České republicecze
dc.title.alternativeSelected problems of food legislation in the Czech Republiceng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag49756
dc.description.abstract-translatedThis diploma thesis was about problems of food law in Czech Republic. The aim of this diploma thesis was finding opinion and attitudes of Czech consumers and finding out how works supervisory authority in this part of food law (mass caterers). In the theoretical part was explained who is consumer and how is consumer protection in Czech Republic. There was described actual wording of food law legislation and supervisory authorities. In work was analyzed statistics. Practical part of this diploma thesis was divided into two parts. First part was focused on consumers. There was an online survey. This research investigated if consumers were interested in modern trends in catering. How often they eat out of home. Whether consumers know a supervisory authorities in Czech food law. If they know project Potraviny na pranýři. Second part was focused on supervisory authorities and mass caterers. There were in-depth controlled interviews with supervisory authorities like SVS, SZPI, KHS. For finding the opinions of all the were in-depth controlled interviews with representatives of school cafeteria, restaurant and coffee house. Based on the results obtained by this research, there were recommended three suggestions for improvement.eng
dc.date.accepted2019-06-04
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam