Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVrchota, Jaroslav
dc.contributor.authorBednář, Jiří
dc.date.accessioned2023-03-07T08:46:26Z
dc.date.available2023-03-07T08:46:26Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/39938
dc.description.abstractHlavním účelem této práce je analýza využívání informačních a komunikačních technologií v potravinářském průmyslu. Informační a komunikační technologie jsou v dnešní době již základním prvkem na cestě k podnikovému úspěchu. S rozvojem těchto technologií se mění prostředí, ve kterém firmy provozují své ekonomické činnosti a přizpůsobují je tomuto dynamickému vývoji. První část práce, tedy literární přehled, nabízí nutný teoretický základ. Zaměřuje se na samotnou podstatu informačních a komunikačních technologií, historický vývoj, informační systémy a jejich komponenty. Práce neopomíjí aktuálně využívané nástroje informačních a komunikačních technologií či prvky konceptu průmyslu 4.0. Praktická část práce vychází z dat získaných z dotazníkového šetření a nabízí analýzu podniků potravinářského průmyslu ve spojitosti s využíváním informačních a komunikačních technologií. K analýze dat byla využita řada statistických nástrojů, získané poznatky byly dále srovnány s obdobnými výzkumy, zabývající se stejnou problematikou. V samotném závěru práce byly poznatky vyhodnoceny a následné došlo k vytyčení klíčových bodů, které by měly firmám pomoci na cestě k efektivnímu využívání informačních a komunikačních technologií a konkurenceschopnosti.cze
dc.format67 s.
dc.format67 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectinformační a komunikační technologiecze
dc.subjectpotravinářský průmyslcze
dc.subjectprůmysl 4.0cze
dc.subjectoutsourcingcze
dc.subjectinformační systémcze
dc.subjectinformation and communication technologieseng
dc.subjectfood industryeng
dc.subjectindustry 4.0eng
dc.subjectoutsourcingeng
dc.subjectinformation systemeng
dc.titleVyužití ICT v potravinářském průmyslucze
dc.title.alternativeUse of ICT in the food industryeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53457
dc.description.abstract-translatedThe primary purpose of this study is to analyse the usage of information and communication technologies in the food industry. Nowadays, information and communication technologies are an essential element on the path to business success. As these technologies evolve, the environment in which businesses operate changes and companies have to adapt to this dynamic progression. The first part of the thesis is the literature review, which offers the necessary theoretical basis. It focuses on the very essence of information and communication technologies, historical development, information systems and their components. The thesis does not omit the currently used tools of information and communication technologies or elements of the Industry 4.0. The empirical part is based on data obtained from the questionnaires and offers analysis of food industry enterprises in connection with the usage of information and communication technologies. A number of statistical tools were used to analyse the data, the findings were further compared with similar researches dealing with the same or similar issues. At the very end of the thesis, the findings were evaluated and the key points were set out to help companies on the way to effective usage of information and communication technologies and competitiveness.eng
dc.date.accepted2019-10-08
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineŘízení a ekonomika podnikucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam