Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorChmelová, Štěpánka
dc.contributor.authorŠiroká, Johana
dc.date.accessioned2023-03-07T10:02:15Z
dc.date.available2023-03-07T10:02:15Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/40666
dc.description.abstractFenolické látky byly zjišťovány v rostlině celeru miříku (Apium graveolens) u třech odrůd. Sledování fenolických látek probíhalo v čerstvém stavu rostliny, v rostlině, která prošla varem, ve výluhu z povaření a v usušené rostlině. V této diplomové práci jsou shrnuty výsledky, které byly naměřeny, metodika vztahující se k provedenému měření i popis pěstování těchto rostlin. Z výsledků vyplývá, že nejmenší množství fenolických látek má extrakt z uvařené rostliny celeru. Nejvíce fenolických látek obsahuje nať celeru jak v čerstvém, tak v sušeném stavu. U celeru byly identifikovány ještě tři fenolické látky - Apigenin, Kemferol a Luteolin.cze
dc.format52 s.
dc.format52 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectfenolické látkycze
dc.subjectceler miřík (Apium graveolens)cze
dc.subjectFolin-Ciocalteau činidlocze
dc.subjectmetoda HPLCcze
dc.subjectphenolic substanceseng
dc.subjectcelery (Apium graveolens)eng
dc.subjectFolin-Ciocalteau agenteng
dc.subjectmethod HPLCeng
dc.titleVliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v miříku celeru (Apium graveolens)cze
dc.title.alternativeInfluence of kitchen treatments on the content of phenolic substances in celery (Apium graveolens)eng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag52853
dc.description.abstract-translatedPhenolic substances were detected in the celery (Apium graveolens) in three species. Monitoring the phenolics were accomplished in the raw state of the plant, in the plant that was cooked, in the stock and in the dried state. In this master´s thesis are summarized results that were measured, methodology relating to the measurement as well as a description of cultivation of those plants. From the results arise that the smallest amount of phenolic substances has an extract from cooked celery. The biggest amount of phenolic substances is in the raw celery´s stalk as well as in the dried celery. In the celery were identified another three phenolics - Apigenin, Kaempferol, and Lureolin.eng
dc.date.accepted2019-05-20
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplinePřn-ČJncze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školycze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeSvoboda, Lubomír


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam