dc.contributor.advisor | Riegert Bystřická, Dagmar | |
dc.contributor.author | Spěváková, Markéta | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T11:02:57Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T11:02:57Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-17 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/40799 | |
dc.description.abstract | Cílem této bakalářské práce je zhodnocení kojení a načasování zavedení příkrmů do stravy kojence jako účinné prevence potravinové alergie. Práce zahrnuje vývoj imunitního systému dítěte a faktory, které se na jeho vývoji podílí. Následující část se věnuje kojení, popisuje složení mléka a jeho imunologický význam. Dále je přiblížena patofyziologie potravinové alergie a potravinové intolerance. | cze |
dc.format | 53 | |
dc.format | 53 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | imunitní systém | cze |
dc.subject | potravinová alergie | cze |
dc.subject | kojení | cze |
dc.subject | mateřské mléko | cze |
dc.subject | prevence | cze |
dc.subject | příkrm | cze |
dc.subject | kojenec | cze |
dc.subject | immune system | eng |
dc.subject | food allergy | eng |
dc.subject | breastfeeding | eng |
dc.subject | breast milk | eng |
dc.subject | prevention | eng |
dc.subject | complementary feeding | eng |
dc.subject | infant | eng |
dc.title | Problematika kojení a vývoje imunitního systému u člověka | cze |
dc.title.alternative | The issue of breastfeeding and the development of the immune system in humans | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 55938 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this work is to evaluate breastfeeding along with the timing of complementary feeding of infants as a possible way of food allergy prevention. The first part of the thesis deals with the human immune system development and the factors which play a crucial role in this problematics. The next part is dedicated to breastfeeding and it describes the composition of breast milk and its immunological importance. The last part deals with the patophysiology of food allergies and food intolerance. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-21 | |
dc.description.department | Přírodovědecká fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Biomedicínská laboratorní technika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Přírodovědecká fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Biologie | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Kopecký, Jan | |