dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Kleinmannová, Denisa | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T12:15:36Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T12:15:36Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41480 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce objasňuje legislativní požadavky na označování
vybraných druhů potravin. Vysvětluje roli Evropské unie v tvorbě České legislativy.
Poukazuje na současné trendy, jako jsou například biopotraviny, funkční potraviny
a zdravější složení potravin. Dále popisuje povinné údaje na obale balené potraviny
a uvádí příklady nevyhovujících výrobků. V dalších kapitolách řeší Evropskou
a Českou legislativní úpravu, kde se podrobněji zaměřuje na specifická pravidla
označování vybraných druhů potravin - masa, masných výrobků, mléka a mléčných
výrobků. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | legislativa | cze |
dc.subject | označování potravin | cze |
dc.subject | maso | cze |
dc.subject | mléko | cze |
dc.subject | legislation | eng |
dc.subject | foodstuffs labeling | eng |
dc.subject | meat | eng |
dc.subject | milk | eng |
dc.title | Legislativní požadavky na označování vybraných druhů
potravin | cze |
dc.title.alternative | Legislative labeling requirements for selected types of food | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 37118 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis clarifies the legislative requirements for labelling of
selected foodstuffs. It explains the role of the European Union in the creation of the
Czech legislative. Current trends such as organic food, functional food and healthier
food composition have been identified. Furthermore, it describes the mandatory
information on the packaging of packaged foods and lists examples of unsuitable
products. In the following chapters, European and Czech legislation deals with
specific rules for the labelling of selected types of food - meat products and dairy
products. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-28 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |