Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHasoňová, Lucie
dc.contributor.authorDyková, Jitka
dc.date.accessioned2023-03-07T12:15:40Z
dc.date.available2023-03-07T12:15:40Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41500
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo vytvořit literární přehled zaměřený na mikroskopické vláknité houby (mikromycety) a výskyt jejich sekundárních metabolitů, mykotoxinů, v mléce a mléčných výrobcích. První část práce byla zaměřena na obecnou charakteristiku mikromycet, jejich příznivých i negativních účinků, a na popis tří hlavních rodů - Aspergillus, Penicillium a Fusarium. Další část práce se zabývala výskytem mykotoxinů v mléce a mléčných výrobcích. Byly popsány cesty kontaminace, nejčastější mykotoxiny v mléce a mléčných výrobcích, především v sýrech, a dále preventivní opatření k jejich eliminacicze
dc.format64 s. (78 480 znaků)
dc.format64 s. (78 480 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmikromycety; aflatoxinycze
dc.subjectmlékocze
dc.subjectsýrycze
dc.subjectzdravotní rizikacze
dc.subjectmicromyceteseng
dc.subjectaflatoxinseng
dc.subjectmilkeng
dc.subjectcheeseeng
dc.subjecthealth riskseng
dc.titleVýskyt mykotoxinů v mléce a mléčných produktechcze
dc.title.alternativeOccurrence of mycotoxins in milk and dairy productseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50605
dc.description.abstract-translatedThe aim of the bachelor thesis was to create a literary review focused on microscopic filamentous fungi (micromycetes) and the occurrence of their secondary metabolites, mycotoxins, in milk and dairy products. The first part of the work dealt with a general characteristic of micromycetes, their positive and negative effects, and with the description of three main genera - Aspergillus, Penicillium and Fusarium. The next part of the work was focused on the occurrence of mycotoxins in milk and in dairy products. The ways of contamination were described, and also the most common mycotoxins in milk and in dairy products, mainly in cheese, and some preventive measures for their elimination.eng
dc.date.accepted2019-06-04
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineBiologie a ochrana zájmových organismůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělská specializacecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam