dc.contributor.advisor | Skořepa, Ladislav | |
dc.contributor.author | Nacházelová, Nikola | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T12:15:41Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T12:15:41Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41502 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat přínos funkčních potravin pro lidské zdraví a formulovat efektivní postup při zavádění funkčních potravin na regionální trh potravin při využití nástrojů marketingového mixu.
Pro zhotovení práce bylo provedeno dotazníkové šetření, které mělo za úkol zjistit, zda obyvatelé znají funkční potraviny. Díky tomu bylo zjištěno, že většina obyvatel nezná pojem funkční potraviny a jejich vliv na zdraví. Na základě těchto dat bylo navrženo řešení, jak spotřebitele informovat o těchto potravinách a jejich zvýšení spotřeby. | cze |
dc.format | 61 s. (67303 znaků) | |
dc.format | 61 s. (67303 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | funkční potraviny | cze |
dc.subject | marketingový mix | cze |
dc.subject | spotřební trh | cze |
dc.subject | functional foods | eng |
dc.subject | marketing mix | eng |
dc.subject | consumer market | eng |
dc.title | Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin | cze |
dc.title.alternative | Functional foods and their application on regional food market | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 50678 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the bachelor thesis was to characterize the contribution of functional foods to human health and to formulate an effective procedure for introducing functional foods into the regional food market using marketing mix tools.
A questionnaire survey was carried out for the thesis to determine whether the inhabitants knew functional foods. As a result, it was found that the majority of the population do not know the concept of functional foods and their health effects. Based on this data, a solution was proposed to inform people about these foods and how to increase their sales. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-27 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |