Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSkořepa, Ladislav
dc.contributor.authorNěmečková, Lenka
dc.date.accessioned2023-03-07T12:15:41Z
dc.date.available2023-03-07T12:15:41Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41503
dc.description.abstractV bakalářské práci na téma Marketing biopotravin v Jihočeském kraji je analyzován současný stav biopotravin v Jihočeském kraji z pohledu marketingu. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jaký je vztah zákazníků k biopotravinám, a jaké hlavní aspekty rozhodují při nákupu biopotravin. V první teoretické části jsou vymezeny základní marketingové pojmy: kdo je zákazník, typy chování zákazníků na trhu, marketing, marketingový mix. Dále je zde obsaženo vysvětlení pojmu "biopotravina" a jaké jsou legislativní požadavky pro certifikaci biopotravin, typy značení biopotravin, kontrola kvality, certifikační společnosti a situace na trhu biopotravin. V praktické části autor vyhodnocuje získaná data a informace z dotazníkového šetření. Analyzování dat je zásadní a určuje konečné řešení. Závěrem jsou autorem uvedena opatření a doporučení vyplývající z analýzy získaných informací.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectBiopotravinacze
dc.subjectmarketingcze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectbioproduktycze
dc.subjectspotřebitelcze
dc.subjectzákazníkcze
dc.subjectOrganic foodeng
dc.subjectmarketingeng
dc.subjectecological agricultureeng
dc.subjectorganic pruductseng
dc.subjectconsumereng
dc.subjectcustomereng
dc.titleMarketing biopotravin v Jihočeském krajicze
dc.title.alternativeMarketing of organic food in the South Bohemian Region.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50679
dc.description.abstract-translatedIn the Bachelor Thesis on Marketing of Organic Food in South Bohemia, analyzes the current state of organic food in above-mentioned region from the perspective of marketing. The main purpose is to find out the customers relation to organic food and the main aspects which are decisive in shopping. The basic marketing concepts as a who is the customer, types of customer's behavior in the market, marketing and marketing mix, are defined in the first theoretical part. Furthermore, the explanation of the term "organic food", such as the legislative requirements for organic certification, the types of organic food labeling, quality control, the certification company and the situation on the organic food market, too. In the practical part the author evaluates the acquired data and information from the questionnaire survey. Data analysis is critical and determines the ultimate solution. In conclusion, the author introduces the measures and recommendations based on the information of obtained analysis.eng
dc.date.accepted2019-05-28
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam