Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorBartesová, Lucie
dc.date.accessioned2023-03-07T12:15:42Z
dc.date.available2023-03-07T12:15:42Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41506
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá hodnocením výsekového masa analytickými metodami. V první, tedy teoretické části, jsou zmíněny důležité údaje, týkající se samotné definice masa, složení masa, svalové tkáně, vlivů působících na jakost masa před porážkou a po porážce, postmortálními procesy v mase, celkovou jakostí a výživovou hodnotou masa, zdravotní nezávadností masa a bouráním masa pro výsek. Ve druhé, tedy praktické části, se má práce zaměřuje na laboratorní měření daných hodnot ve vepřovém a hovězím mase, konkrétně v částech: vepřová krkovice, vepřová kýta, hovězí žebro a hovězí zadní. Cílem práce je srovnání kvality masa mezi velkoobchody a maloobchody.cze
dc.format48
dc.format48
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectMasocze
dc.subjectjakost masacze
dc.subjectvýživová hodnotacze
dc.subjectMeateng
dc.subjectmeat qualityeng
dc.subjectnutritional valueeng
dc.titleObsah základních analytických hodnot ve výsekovém mase v tržní síticze
dc.title.alternativeBasic analytical values content in cutting meat in the marketseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50738
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with evaluation of cut meat by analytical methods. In the first, theoretical part, the important data concerns the definition of meat, composition of meat, muscle tissue, effects on the quality of the meat before and after slaughter, postmortem processes in the meat, the overall quality and nutritional value of the meat, medical harmlesness of the meat and cut meat for cutting. In the second, practical part, the thesis is focused on laboratory measurement of given values in pork and beef, namely in parts: pork neck, pork leg, beef rib and beef back. The aim of the thesis is to compare the quality of meat between supermarkets and retailers.eng
dc.date.accepted2019-05-29
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam