Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorKořán, Matěj
dc.date.accessioned2023-03-07T12:15:43Z
dc.date.available2023-03-07T12:15:43Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41512
dc.description.abstractV bakalářské práci se zabývám vlivem zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa. Je zde popsáno hovězí maso a jeho vlastnosti, jeho technologické a organoleptické vlastnosti, a dále chemické a fyzikální složení masa. Další kapitola pojednává o kvalitě hovězího masa, tedy mimo jiné o vlivu doby a teploty zrání, postmortálních procesů a skladování na jeho kvalitu. Menší část je věnována proteolýze a abnormálním procesům postmortálních změn. Poslední kapitola shrnuje senzorické vlastnosti hovězího masa. Hovězí maso patří mezi nejdražší kulinářské suroviny, a proto se požadavky na jeho kvalitu stále zvyšují. Znalost správných postupů při manipulaci s masem je tedy nesmírně důležitá pro uspokojení potřeb spotřebitelů hovězího masa a pro zachování jeho popularity.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecthovězí masocze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjectkřehkostcze
dc.subjectbeef meateng
dc.subjectqualityeng
dc.subjecttendernisseng
dc.titleVliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masacze
dc.title.alternativeImpact of period ripening on sensory properities of beefeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50779
dc.description.abstract-translatedIn my bachelor thesis I deal with the impact of maturation on the sensory properties of beef. It describes the beef and its properties, its technological and organoleptic properties, as well as the chemical and physical composition of the meat. Next chapter deals about the quality of beef, including the influence of the time and temperature of maturation, postmortem processes and storage for its quality. Smaller part is devoted to proteolysis and abnormal processes of postmortem changes. Last chapter summarizes the sensory properties of beef. Beef is among the most expensive culinary ingredients, and therefore the demands on its quality are still increasing. Knowledge of good procedures in handling with meat is therefore extremely important to meet the needs of beef consumers and to preserve its popularity.eng
dc.date.accepted2019-05-28
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam