dc.contributor.advisor | Březinová, Monika | |
dc.contributor.author | Bartmannová, Veronika | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T12:16:18Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T12:16:18Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41600 | |
dc.description.abstract | Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení pivovarského odvětví v Plzeňském kraji se zaměřením na minipivovary.V literárním přehledu práce se věnuji pivovarnictví obecně, jeho historii, vývoji, rozdělení a způsobu vaření piva. Zhodnocen je také současný stav v tomto odvětví. Hlavním tématem potom byly minipivovary. V práci je popsána jejich charakteristika, suroviny pro výrobu a technologický postup výroby. V rámci dalších kapitol je zpracováno srovnání průmyslového pivovaru s minipivovarem a jejich výhody a nevýhody. Analytická část je potom věnována minipivovarům. Konkrétně jsou zde popsány lokalizační faktory, charakteristika Plzeňského kraje a šest vybraný minipivovarů. U každého podniku je popsána jeho historie a současný stav, způsob financování, ubytovací kapacita a produktová škála s podrobnější charakteristikou vybraných produktů. | cze |
dc.format | 63 s. | |
dc.format | 63 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | historie | cze |
dc.subject | minipivovar | cze |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | kvašení | cze |
dc.subject | history | eng |
dc.subject | microbrewery | eng |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | fermentation | eng |
dc.title | Pivovarnické odvětví s ohledem na minipivovary v Plzeňském kraji | cze |
dc.title.alternative | Brewing industry with regard to microbreweries in Pilsen region | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 54100 | |
dc.description.abstract-translated | In the literary review I deal with brewing in general, its history, development, division and method of brewing. The current situation in this sector is also assessed. The main theme was microbreweries. The thesis describes their characteristics, raw materials for production and technological process of production. Other chapters deal with the comparison of the industrial brewery with the microbrewery and their advantages and disadvantages.The analytical part is then dedicated to microbreweries. Specifically, there are described localization factors, characteristics of the Pilsen region and six selected microbreweries. Each company is described its history and current status, financing method, accommodation capacity and product range with more detailed characteristics of selected products. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-27 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |