• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Pěstování "Klokotského zelí"

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (3.563Mb)
    Posudek vedoucího práce (352.0Kb)
    Posudek oponenta práce (313.3Kb)
    Průběh obhajoby práce (17.44Kb)
    Datum
    2019
    Autor
    Kostková, Klára
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Cílem bakalářské práce je shrnutí poznatků o pěstování, zpracování a využití Klokotského zelí pěstovaného společností ZAS Dražice, a. s. Hlávkové zelí je dlouhodenní chladuvzdorná rostlina citlivá na vláhu, která ke svému růstu potřebuje otevřené a vzdušné plochy, nejlépe v blízkosti vodních toků, rybníků a vodních nádrží. Hlávkové zelí se pěstuje ve dvou subvarietách, bílé a červené. V České republice je více rozšířeno zelí bílé. Odrůdy bílého hlávkového zelí se dělí na rané, letní, polopozdní a pozdní. Odrůdy se liší velikostí zelné hlávky, její hmotností, dobou výsevu a sklizně a délkou vegetačního období. Hlávkové zelí je výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek, ale i vlákniny, bílkovin, glukosinolátů a s-metylmethioninu. Uvedené složky mají příznivý vliv na lidské zdraví. Díky nutričním hodnotám a dlouholeté tradici pěstování je hlávkové zelí v České republice hojně pěstovanou zeleninou, která se konzumuje čerstvá nebo zpracovaná, nejčastěji jako kvašená (kysaná). Klokotské zelí je pozdní bílé hlávkové zelí, které lze koupit jako hlávkové nebo krouhané. Krouhané Kysané Klokotské zelí získalo díky své chuti a kvalitě ocenění "Chutná hezky. Jihočesky" a titul "Regionální potravina".
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41603
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV