• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Vliv zrání na vybrané ukazatele piva

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (595.5Kb)
    Posudek vedoucího práce (264.4Kb)
    Posudek oponenta práce (287.6Kb)
    Průběh obhajoby práce (20.01Kb)
    Datum
    2019
    Autor
    Plánská, Miroslava
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Obecně můžeme říci, že znaky, které se týkají dokvašování různých druhů piv, nejsou pro veřejnost přímým ukazatelem, co se týče kvality piva. I přesto, že tyto vlivy přímo ovlivňují senzorické vlastnosti finálního produktu. Stává se zavádějícím, že neznalost označování piva vede konzumenty k mylným představám a domněnce, že např. 12 stupňové pivo, obsahuje 12 % alkoholu. U hodnocených vzorků probíhalo spodní kvašení a monitorování závěrečné výroby piva v cylindrokónických kvasných a zracích tancích. Měřením základních analytických parametrů dokvašování piva byly měřeny parametry jako obsahové a hmotnostní procenta v pivu, extrakt, zdánlivý extrakt a mladina. Zde je nejdůležitější především úbytek extraktu a přibývání alkoholu v čase, přičemž hodnota mladiny se téměř nemění.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41609
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV