dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan, st. | |
dc.contributor.author | Schwarzová, Monika | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T12:16:28Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T12:16:28Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41617 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce bylo porovnat a posoudit environmentální, ekonomické a sociální dopady služeb vybraných subjektů zabývajících se venkovskou turistikou. V literárním přehledu byly charakterizovány základní pojmy týkající se multifunkčního zemědělství, zeleného a venkovského cestovního ruchu a agroturistiky, specifikován byl také rozdíl mezi tzv. tvrdým a měkkým turismem. Od studovaných subjektů služeb byla za pomoci vlastního dotazníkového šetření zjištěna vhodná data pro vyhodnocení a provedena inventarizační analýza. Ze získaných dat a informací z databáze Ecoinvent byla vypočtena emisní zátěž ekvivalentu C02 na jednu hodinu provozu nabízené služby, tj. jízdy na koni. Souběžně byly zjištěny podklady pro orientační posouzení ekonomické efektivnosti služeb. | cze |
dc.format | 71 s. | |
dc.format | 71 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | agroturistika | cze |
dc.subject | soft turistika | cze |
dc.subject | venkovská turistika | cze |
dc.subject | multifunkční zemědělství | cze |
dc.subject | LCA | cze |
dc.subject | agrotourism | eng |
dc.subject | soft tourism | eng |
dc.subject | country/rural tourism | eng |
dc.subject | multifunctional agriculture | eng |
dc.subject | LCA | eng |
dc.title | Rurální cestovní ruch a jeho dopady na složky životního prostředí | cze |
dc.title.alternative | Rural tourism and its impacts on environmental components | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 54222 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this bachelor thesis is to compare and assess the environmental, economic and social impact of services provided by the selected subjects engaged in rural tourism. The literary review identified and described the basic concepts of multifunctional agriculture, green and rural/country tourism and agritourism, the differences between so-called hard and soft tourism was also explained. An assessment and inventory analysis were done based on data from a survey of the studied subjects / service providers. The hourly CO2 emission rate of services offered was assessed from the data and information obtained from the Ecoinvent database. At the same time, the basis for an indicative assessment of the economic efficiency of services was calculated. | eng |
dc.date.accepted | 2019-06-05 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |