Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorSchwarzová, Monika
dc.date.accessioned2023-03-07T12:16:28Z
dc.date.available2023-03-07T12:16:28Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41617
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo porovnat a posoudit environmentální, ekonomické a sociální dopady služeb vybraných subjektů zabývajících se venkovskou turistikou. V literárním přehledu byly charakterizovány základní pojmy týkající se multifunkčního zemědělství, zeleného a venkovského cestovního ruchu a agroturistiky, specifikován byl také rozdíl mezi tzv. tvrdým a měkkým turismem. Od studovaných subjektů služeb byla za pomoci vlastního dotazníkového šetření zjištěna vhodná data pro vyhodnocení a provedena inventarizační analýza. Ze získaných dat a informací z databáze Ecoinvent byla vypočtena emisní zátěž ekvivalentu C02 na jednu hodinu provozu nabízené služby, tj. jízdy na koni. Souběžně byly zjištěny podklady pro orientační posouzení ekonomické efektivnosti služeb.cze
dc.format71 s.
dc.format71 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectagroturistikacze
dc.subjectsoft turistikacze
dc.subjectvenkovská turistikacze
dc.subjectmultifunkční zemědělstvícze
dc.subjectLCAcze
dc.subjectagrotourismeng
dc.subjectsoft tourismeng
dc.subjectcountry/rural tourismeng
dc.subjectmultifunctional agricultureeng
dc.subjectLCAeng
dc.titleRurální cestovní ruch a jeho dopady na složky životního prostředícze
dc.title.alternativeRural tourism and its impacts on environmental componentseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag54222
dc.description.abstract-translatedThe aim of this bachelor thesis is to compare and assess the environmental, economic and social impact of services provided by the selected subjects engaged in rural tourism. The literary review identified and described the basic concepts of multifunctional agriculture, green and rural/country tourism and agritourism, the differences between so-called hard and soft tourism was also explained. An assessment and inventory analysis were done based on data from a survey of the studied subjects / service providers. The hourly CO2 emission rate of services offered was assessed from the data and information obtained from the Ecoinvent database. At the same time, the basis for an indicative assessment of the economic efficiency of services was calculated.eng
dc.date.accepted2019-06-05
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam