Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKobes, Milan
dc.contributor.authorPavlík, Václav
dc.date.accessioned2023-03-07T12:17:15Z
dc.date.available2023-03-07T12:17:15Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41705
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo posoudit kvalitu konzervované píce při různých způsobech konzervace silážování. Pro hodnocení kvality luskovinoobilných siláží v různých konzervačních technologií bylo použito senzorické hodnocení fermentačního procesu a laboratorní hodnocení. Doplňkově byla porovnána konzervace píce u technologie lisování siláže do balíku bez a s použitím aditiva (Silafor 2000 Plus). V literárním přehledu je uveden význam konzervace krmiv, základní způsoby konzervace objemné píce, botanická skladba pícních porostů, konzervační principy a jejich procesy. Dále jsou uvedeny přednosti a nedostatky konzervačních procesů. Celkem byly zhodnoceny 3 způsoby konzervace luskovinoobilné směsky - lisování balíku do fólie, silážní žlab a silážní vak. Zhodnocení výsledku technologií vycházely nejlepší výsledky způsobu konzervace ve vaku, dále konzervace v jámě, dále balíku s použitím inolkulantu a méně kvalitní konzervace balíku bez inokulantu. Kvalita píce byla dále výrazně ovlivněna podílem ovsa ve směsi a fenofází sklizně.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsilážcze
dc.subjectaditivumcze
dc.subjectfermentacecze
dc.subjectsilážní žlabcze
dc.subjectsilážní vakcze
dc.subjectsilageeng
dc.subjectadditiveeng
dc.subjectfermentationeng
dc.subjectsilage trougheng
dc.subjectsilage bageng
dc.titleHodnocení jakosti konzervované píce a návrhy na zlepšení konzervační technologie ve zvoleném podniku.cze
dc.title.alternativeThe Evaluation of quality of conserved fodder and recommendations of conservation technology improvement in selected farmeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53953
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to assess the quality of preserved forage in various ways of preserving silage. Sensory evaluation of the fermentation process and laboratory evaluation was used to assess the quality of legume-based silages in various preservation technologies. In addition, forage preservation in silage pressing technology was compared with and without additive (Silafor 2000 Plus). The literature review shows the importance of feed conservation, basic methods of conservation of forage, botanical composition of forage crops, conservation principles and their processes. The following are the advantages and disadvantages of preservation processes. In total, 3 ways of preservation of legume-free mixture - baling of foil, silage trough and silage bag - were evaluated. The evaluation of the results of the technology was based on the best results of the method of preservation in the bag, the preservation in the pit, the package using adiditive and the lower quality preservation of the package without additive. The forage quality was also significantly influenced by the proportion of oats in the mixture and the phenophase of the harvest.eng
dc.date.accepted2019-06-12
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské inženýrství - Prvovýrobacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam