Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPícha, Kamil
dc.contributor.authorDolívková, Helena
dc.date.accessioned2024-03-12T06:55:36Z
dc.date.available2024-03-12T06:55:36Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41999
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo identifikovat rozsah nabídky regionálních potravin ve vybraných obchodních řetězcích a specializovaných prodejnách v Českých Budějovicích. Konkrétně vymezit prvky strategie prodeje, sortimentní skladby a podmínek prodeje a posoudit míru prosazení výrobků označených regionální značkou. Pro získání těchto informací byla použita metoda pozorování, kdy byly všechny vybrané prodejny přímo navštíveny. Do průzkumu bylo celkem zahrnuto deset obchodních řetězců a dvě specializované prodejny, Na základě výsledků z provedeného průzkumu bylo možné zodpovědět stanovené výzkumné otázky a následně navrhnout doporučení pro obchodní řetězce a specializované prodejny, jakým způsobem zvýšit povědomí o nabízených regionálních potravinách, jaké zvolit strategie prodeje a tím zvýšit prodej těchto produktů. Dále doporučení pro spotřebitele z hlediska dostupnosti a šíře nabídky regionálních potravin a pro regionální dodavatele, které prodejny jsou potenciálně vhodnými odběrateli.cze
dc.format79 s. (132 271 znaků)
dc.format79 s. (132 271 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectregionální potravinycze
dc.subjectregionální značenícze
dc.subjectobchodní řetězcecze
dc.subjectspecializované prodejnycze
dc.subjectdoporučenícze
dc.subjectregional food productseng
dc.subjectregional labelingeng
dc.subjectretail chainseng
dc.subjectspecialized shopseng
dc.subjectrecommendationeng
dc.titleProdej regionálních potravin v prodejnách ve vybrané lokalitěcze
dc.title.alternativeSelling regional products in stores in a selected locationeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag57019
dc.description.abstract-translatedThe aim of my thesis was to identify the range of the offer of the regional food supply in selected retail chains and specialized stores in České Budějovice, and especially to define the elements of sales strategy, product mix, terms of sale, and evaluate the degree of enforcement of products labeled with a regional brand. The method of observation was used and all the chosen stores were directly visited to get the required information. The survey included ten retail chains and two specialized shops. Based on the results of the survey, it was possible to answer the given research questions and suggest to the retails chains and specialized shops the way how to raise awareness about the offered regional food products and what strategy, in order to increase sales of these products, shall be chosen. Furthermore, there are some recommendations for final users in terms of availability and scale of regional food products offer and for regional suppliers which stores are potentially suitable consumers.eng
dc.date.accepted2020-07-13
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam