Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPešek, Milan
dc.contributor.authorJedlinski, Zdenek
dc.date.accessioned2024-03-12T07:31:49Z
dc.date.available2024-03-12T07:31:49Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-05-17
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/42344
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá problematikou spotřeby omega-3 mastných kyselin ve školním stravování, zejména kyseliny eikosapentaenové (EPA) a dokosahexaenové (DHA), a jejich příznivými účinky na zdraví v náhodně vybrané mateřské škole. Sledováno bylo především zastoupení jednotlivých druhů ryb a obsahy omega 3 mastných kyselin. Zjištěné výsledky spotřeby ryb a rybích pokrmů a spotřeba omega 3 mastných kyselin byly zpracovány tabelárně a graficky. V časovém období čtyř let 2015-2018. Z výsledků vyplývá, že z hlediska spotřeby omega 3 mastných kyselin pro 94 dětí mateřské školy ve věku 3-6 let je důležité, jaký druh ryb a rybích výrobků jim ve formě podávaných jídel (obědů a svačin) školní jídelna nabízí. Neboť, obsah omega 3 mastných kyselin v rybím tuku různých druhů ryb se výrazně odlišuje. Pro zvýšení spotřeby LC omega 3 mastných kyselin u dětí ve školním stravování je proto rozhodující správný výběr použitých druhů ryb, jako je například losos, tuňák nebo makrela.cze
dc.format74,
dc.format74,
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectomega-3 mastné kyselinycze
dc.subjectkyselina dokosahexaenová (DHA)cze
dc.subjectkyselina eikosapentaenová (EPA)cze
dc.subjectrybycze
dc.subjectomega-3 fatty acidseng
dc.subjecteicosapentaenoic acideng
dc.subjectdocosahexaenoic acideng
dc.subjectfisheng
dc.titleZvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školycze
dc.title.alternativeIncrease consumption of food sources omega 3 fatty acids within the consumer basket in the school cafeteria of the selected kindergarteneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag57182
dc.description.abstract-translatedThe thesis deals with beneficial omega-3 fatty acids, particularly eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), and their beneficial effects on health.eng
dc.date.accepted2020-06-16
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeSchuster, Jan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam