Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorStrouhalová, Eliška
dc.date.accessioned2024-03-12T07:31:50Z
dc.date.available2024-03-12T07:31:50Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-05-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/42345
dc.description.abstractVýživa a stravování obecně je faktorem, jež lze uplatnit u rozvoje a vývoje spousty onemocnění, která mohou nastat již v předškolním věku. Proto je vhodná skladba stravy velmi důležitá jako pro správný růst a vývoj dětského organismus, ale také na funkci určitých dětských orgánů. Tato diplomová práce je zaměřená právě na výživu dětí v předškolním a školním stravování a na spotřebu omega 3 mastných kyselin a na jejich plnění spotřebního koše v komoditě ryby dle normy v jednotlivých letech. Omega 3 mastné kyseliny mají obrovský vliv na zdraví člověka a pro děti jsou tak důležitým prvkem, který přispívá k jejich zdraví a k prevenci proti výskytu neinfekčních onemocnění hromadného výskytu (cukrovka, obezita atd.). Teoretické poznatky, které jsou formulovány v teoretické části, byly získány z vědeckých a odborných publikací nebo periodik, které jsou vyhledané v domácích i zahraničních databázích vědecké a odborné literatury. Vlastní část obsahuje výsledky plnění spotřebního koše v komoditě ryby dle normy u šesti jídelen základních škol, které se nachází v České republice a porovnává výsledky s doporučením Vyhlášky Ministerstva školství ČR 107/2005 Sb.cze
dc.format71 s. (84 252 znaků)
dc.format71 s. (84 252 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjecttukycze
dc.subjectomega 3 mastné kyselinycze
dc.subjectděticze
dc.subjectškolní stravovánícze
dc.subjectNutritioneng
dc.subjectFatseng
dc.subjectOmega 3 Fatty Acidseng
dc.subjectChildreneng
dc.subjectSchool Mealseng
dc.titleZastoupení omega-3 mastných kyselin ve výživě dětí v předškolním a školním vzdělávánícze
dc.title.alternativeThe presence of omega-3 fatty acids in the nutrition of children in preschool and school mealseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag57193
dc.description.abstract-translatedNutrition and diet in general are the factors that can be used in the development and evolution of many diseases, that can occur in preschool age. Therefore, the appropriate composition of the diet is very important as for the proper growth and development of the child's body, but also for the function of certain children's organs. This diploma thesis is focused on the nutrition of children in preschool and school meals and on the consumption of omega 3 fatty acids and their filling of the consumer basket in the fish commodity according to the standard in individual years. Omega 3 fatty acids have a huge impact on human health and are an important element for children, which contributes to their health and to the prevention of the occurrence of non-communicable diseases of mass occurrence (diabetes, obesity, etc.). Theoretical knowledge, which is formulated in the theoretical part, were obtained from scientific and professional publications or periodicals, which are searched in databases of scientific and scholary literature. The actual part contains the results of filling the consumer basket in the fish commodity according to the standard at six primary school cafeterias, which are located in the Czech Republic and compares the results with the recommendations of the Decree of the Ministry of Education of the Czech Republic nr. 107/2005.eng
dc.date.accepted2020-06-17
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešek, Milan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam