Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPešek, Milan
dc.contributor.authorSvobodová, Jana
dc.date.accessioned2024-03-12T07:31:54Z
dc.date.available2024-03-12T07:31:54Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-05-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/42347
dc.description.abstractCílem práce je získání konkrétních údajů o spotřebě potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin a alimentárních antioxidantů u žáků od 6-15let základní školy stravovaných ve vybrané školní jídelně. V tomto ohledu byla proto provedena analýza potravin konzumovaných ve školní jídelně, z údajů měsíčně vykazovaných jídelnou v tzv. spotřebních koších. Dále bylo provedeno sledování, jak se projeví definovaný doplněk s omega-3 mastnými kyselinami na úrovni jejich hladiny v krevní plazmě a v krvinkách. Dále bylo pomocí plynové chromatografie provedeno sledování. Získané výsledky byly zpracovány tabelárně graficky a hodnoceny s pomocí statistických metod.cze
dc.format106 s. (141 683)
dc.format106 s. (141 683)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectomega-3 mastné kyselinycze
dc.subjectkrevní plazmacze
dc.subjectčervené krvinkycze
dc.subjectomega-3 fatty acidseng
dc.subjectblood plasmaeng
dc.subjectred blood cellseng
dc.titleMožnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.cze
dc.title.alternativePossibilities to monitor the effect of increased consuption of vegetables and omega-3 fatty acid food sources to the level of dairy antioxidants and omega-3 fatty acids in the blood plasma of consumerseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag57244
dc.description.abstract-translatedThe aim of the work is to obtain specific data on the consumption of food sources of omega-3 fatty acids and food antioxidants in pupils from 6-15 years of primary school fed in a selected school canteen. In this respect, an analysis of the food consumed in the school canteen was therefore performed, from data reported monthly by the canteen in so-called consumer baskets. In addition, monitoring was performed on the effect of a defined supplement with omega-3 fatty acids at the level of their levels in blood plasma and blood cells. Furthermore, monitoring was performed by gas chromatography. The obtained results were processed tabularly, graphically and evaluated with the help of statistical methods.eng
dc.date.accepted2020-06-16
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeSchuster, Jan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam