dc.contributor.advisor | Štěrba, Zdeněk | |
dc.contributor.author | Machalová, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:13:20Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:13:20Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2019-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43540 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce popisuje pěstování jarního sladovnického ječmene v České republice v letech 1990 až 2018. Ječmen jarní jako druhá nejvíce zastoupená obilnina je velmi ceněná. Tato práce obsahuje základní biologickou charakteristiku, agrotechniku, osevní plochy, výnosy a kvalitu jarního ječmene za uvedené období a také změny, které se tohoto období týkají. V dalších kapitolách je popsána historie a současnost odrůd sladovnického ječmene a následně jejich hodnocení a vhodnost pro výrobu sladu jakožto jedné z hlavních surovin piva. | cze |
dc.format | 43 | |
dc.format | 43 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | ječmen jarní | cze |
dc.subject | sladovnický ječmen | cze |
dc.subject | výnosy | cze |
dc.subject | osevní plochy | cze |
dc.subject | odrůdy | cze |
dc.subject | spring barley | eng |
dc.subject | malting barley | eng |
dc.subject | yield | eng |
dc.subject | sowed areas | eng |
dc.subject | varieties | eng |
dc.title | Pěstování a kvalita ječmene v ČR | cze |
dc.title.alternative | The barley growing and quality in the Czech Republic 1990-2018 | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 50569 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis describes growing of spring malting barley in the Czech Republic in the years 1990 to 2018. Spring barley is the second most grown cereal and important crop. This thesis contains basic biological characteristics, farming technology, sowed areas and quality of the spring barley in the period of time. Also changes that include in this time period. Other chapters describes a history and present time of varieties malting barley and as well at their rating and appropriateness for a malt production as one of the main raw material for beer production. | eng |
dc.date.accepted | 2020-09-16 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství - Prvovýroba | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |