Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKobes, Milan
dc.contributor.authorNováková, Vladimíra
dc.date.accessioned2024-03-12T09:13:27Z
dc.date.available2024-03-12T09:13:27Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-03
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43554
dc.description.abstractPrvní část této bakalářské práce se zabývá popisem objemných krmiv. Je popsán jejich způsob sklizně, zásady, postupy při výrobě a způsob uskladnění. Zde je vylíčena konzervace biomasy pro senáž a seno. V první části jsou poznamenány a popsány senzorické vlastnosti sena a senáže. Dále jsou charakterizovány nejčastěji používané jeteloviny a traviny. Rozdělení senážních přípravků (aditiva), chemické složení krmiv, mikroorganismy konzervující rostlinnou biomasu, které jsou prospěšné a škodlivé pro konzervační proces. Na závěr i zmínka o kukuřičné siláži a objasnění vlivu konzervovaných krmiv pro hospodářská zvířata. Druhá část bakalářské práce se zabývá vlastním sledováním senzorických vlastností a laboratorní analýzy na kvalitu konzervované hmoty při různých způsobech konzervace senáže v senážní jámě, senáže v balíku a sena v balíku ve vybraných podnicích. Závěr obsahuje doporučení, která by mohla zlepšit kvalitu objemných krmiv - senáže a sena. Je třeba sledovat obsah sušiny v konzervované hmotě. U senáží přizpůsobit délku řezanky a intenzitu dusání (lisování) a případně použít vhodná silážní aditiva.cze
dc.format81 s. (114 497), 6 s. obr.
dc.format81 s. (114 497), 6 s. obr.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsenocze
dc.subjecttravní senážcze
dc.subjectkonzervační procescze
dc.subjectchemické složení krmivcze
dc.subjecthodnocení jakosticze
dc.subjecthayeng
dc.subjectgrass silageeng
dc.subjectpreservation proceseng
dc.subjectchemical composition of feedeng
dc.subjectquality ratingeng
dc.titlePorovnání různých technologií konzervace objemné píce ve vybraných podnicích.cze
dc.title.alternativeThe comparison of different technologies of roughage fodder in selected farmseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag53952
dc.description.abstract-translatedThe first part of this bachelor´s work deals with describing bulky feeds. Their harvesting method, principles, production procedures and storage method are described. Here is a description of biomass preservation for the hay silage and hay. The first part marks and describes the sensory properties of hay and hay silage. The most commonly used clover and grasses are also characterized. Distribution of hay silage preparations (additives), chemical feed composition, plant biomass preservative microorganisms that are beneficial and harmful to the preservative proces. Finally, mention of corn silage and clarification of the impact of canned livestock feed. The second part of the bachelor´s work deals with self - monitoring of sensory properties and laboratory analysis on the quality of preserved matter in various ways of preserving hay silage in the silage pit, silage in parcel and hay in parcel at selected businesses. The conclision includes recommendations that could improve the quality of bulky feeds - hay silage and hay. The dry matter content of the preserved matter should be monitored. For the silage, adjust the length of the cutter and the intensity of the choking (pressing) and, where appropriate, use appropriate silage additives.eng
dc.date.accepted2020-09-08
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam