Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠístková, Marie
dc.contributor.authorKamírová, Anna
dc.date.accessioned2024-03-12T09:13:34Z
dc.date.available2024-03-12T09:13:34Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-29
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43573
dc.description.abstractTato bakalářská práce zachycuje výstavbu první automatické robotické dojírny GEA DairyProQ v České republice v Agrodružstvě Blížkovice. Nová dojírna je poté srovnána s jejich předchozí dojírnou DeLaval. Srovnání je sice velmi obtížné, protože se zde porovnává stará technologie s nejnovějšími roboty na trhu, ale i přes to výsledky mluví samy za sebe. Zvýšila se zde rychlost dojení o 32 % (40 ks/hod.), počet lidí jako pracovníci obsluhy se snížil o 67 % (- 4 osoby/směnu). Parametry mléka se téměř nezměnily, až na počet somatických buněk, který klesl o 50 000 v 1 ml mléka, a na hodnotu celkového počtu mikroorganismů, která klesla lehce pod 20 000 v 1 ml mléka. Nároky na spotřebu se výrazně zvětšily, a to u spotřeby energie o 40 % a u potřeby vody o 64 %. Celkově se z neatraktivní a fyzicky náročné práce stala práce vyžadující vyšší kvalifikovanost zaměstnanců v IT oblasti a v oblasti manipulace s novou technologií. Až na výjimky (20 ks dojnic/směnu) pracovník s dojícím ramenem vůbec nemanipuluje a jen dohlíží na plynulost chodu dojírny. Tato technologie se ukázala jako samostatně fungující zařízení, které výrazně ulehčuje dříve náročnou práci v dojírnách za předpokladu, že jste ochotni do moderní technologie patřičně investovat.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectAutomatické dojenícze
dc.subjectdojící robotcze
dc.subjectGEA DairyProQcze
dc.subjectautomatická dojírnacze
dc.subjectAutomatic milkingeng
dc.subjectmilking roboteng
dc.subjectGEA DairyProQeng
dc.subjectautomatic milking parloreng
dc.titleProblematika zavádění automatických systémů dojení v chovu skotucze
dc.title.alternativeThe problematics of installation of automatic milking systems in cattle breedingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag56958
dc.description.abstract-translatedThis thesis focuses on the construction of the first automatic robotic milking parlor GEA DairyProQ in the Czech Republic: in the Agrodružstvo Blížkovice. The new milking parlor is then compared to their previous milking parlor DeLaval. The comparison is very difficult because it is the old technology compared to the latest robots on the market, but nonetheless, the results speak for themselves. The milking speed increased by 32 % (40 pcs/hour), the number of people working as operators decreased by 67 % (-4 individuals/shift). The parameters of milk were almost unchanged, except for the number of somatic cells, which decreased by 50,000 in 1 ml of milk and for the value of the total number of microorganisms, which fell slightly under 20,000 in 1 ml of milk. Consumption requirements increased significantly, namely by 40% of energy consumption and by 64% of water consumption. Overall, unattractive, and physically demanding work has become work requiring higher qualification of employees in IT area and in the area of handling new technology. With a few exceptions (20 cows/shift), the worker does not manipulate with the milking arm at all and only looks after the smoothness of running of the milking parlor. This technology has proven to be an independently operating device that greatly simplifies previously demanding work in milking parlors, assuming that you are willing to invest properly in modern technology.eng
dc.date.accepted2020-09-16
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělství - Prvovýrobacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam