Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorCeljak, Ivo
dc.contributor.authorHruška, Jiří
dc.date.accessioned2024-03-12T09:13:37Z
dc.date.available2024-03-12T09:13:37Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-08
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43578
dc.description.abstractS rostoucí intenzifikací zemědělské výroby také narůstá produkce emisí pachových látek, jež jsou produkovány zejména v živočišné výrobě. Tato bakalářská práce je zaměřena na monitorování emisí zápachu vznikající v intenzivním chovu drůbeže na hluboké podestýlce. Měření byla provedena ve výkrmové hale brojlerů nacházející se na Farmě u lesa v Sudoměřicích u Bechyně. Vyhodnocení sledovaných emisí proběhlo v průběhu roku 2019. Odebírané vzorky byly vyhodnoceny pomocí dynamické olfaktometrie, která je dle normy ČSN EN 13 725 referenční metodou pro stanovení vyhodnocení emisí pachových látek z chovů hospodářských zvířat. Výsledné hodnoty emisí zápachu se pohybovaly v rozmezí 0,02 až 0,27 OUE . ks-1 . s-1. Výsledky byly porovnávány s doporučenými emisními hodnotami uvedenými v referenčním dokumentu BREF a lze tvrdit, že vyprodukovaný zápach z Farmy u lesa se pohybuje v nízkých hodnotách.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectZápachcze
dc.subjectdynamická olfaktometriecze
dc.subjectchov brojlerůcze
dc.subjectBAT technologiecze
dc.subjectamoniakcze
dc.subjectOdoreng
dc.subjectdynamic olfaktometryeng
dc.subjectbroiler breedingeng
dc.subjectBAT technologyeng
dc.subjectammoniaeng
dc.titleStanovení koncentrace pachových látek v intenzivním chovu drůbeže na hluboké podestýlcecze
dc.title.alternativeThe determination of the concentration of odorous substances in intensive poultry farming on deep beddingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag57098
dc.description.abstract-translatedThe production of emissions of odorous substances, which are mainly produced in the livestock breeding, is growing with the increasing intensification of agricultural production. This bachelor thesis is focused on monitoring of odor emissions arising from intensive poultry farming on deep litter Measurements were carried out in the broiler fattening hall located in the company called Farma u lesa in Sudoměřice u Bechyně. Monitored emissions were evaluated in 2019. The samples were evaluated by the dynamic olfaktometry, which is, according to the standard ČSN EN 13 725, the reference method for determing the evaluation of emissions of odorous substances from livestock breeding. The resulting odor emission values ranged from 0,02 to 0,27 OUE . ks-1 . s-1. The results were compared with the recommended emission values given in the BREF reference document and it can be claim that the odor produced from this company is in low values.eng
dc.date.accepted2020-09-07
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZDTb-16 - specializace Zemědělská technikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam