Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZábranský, Luboš
dc.contributor.authorDvořáková, Markéta
dc.date.accessioned2024-03-12T09:14:02Z
dc.date.available2024-03-12T09:14:02Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43611
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá významem vitaminů a minerálních látek, které patří mezi přídatné látky. Přídatné látky jsou velmi důležité pro správné fungování organismu. Při nedostatku ve výživě dochází ke zhoršení celkového zdravotního stavu a také k metabolickým poruchám. Je nutné udržovat dostatek přídatných látek v potravě a správný poměr minerálních látek. V první části popisuji morfologii trávicí soustavy skotu a funkci jednotlivých částí. Ve druhé části charakterizuji masný skot a jeho výkrm. V poslední části se zabývám výživou masného skotu, rozdělením vitaminů na rozpustné v tucích a ve vodě. Popisuji jednotlivé minerální látky, které se rozdělují na makroprvky, mikroprvky a stopové prvky. V závěru uvádím svůj názor na důležitost přídatných látek ve výživě masného skotu.cze
dc.format38 s. (62 191 znaků)
dc.format38 s. (62 191 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvitaminycze
dc.subjectminerální látkycze
dc.subjectmasný skotcze
dc.subjectvitaminseng
dc.subjectmineralseng
dc.subjectbeef cattleeng
dc.titleVýznam vitaminů a minerálních látek ve výživě býků plemene masný simentálcze
dc.title.alternativeThe significance of vitamins and minerals in the nutrition of simental beef cattleeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag57414
dc.description.abstract-translatedMy bachelor thesis deals with the significance of vitamins and minerals, which belong to the food additives. Additives are very important for the proper functioning of the organism. A lack of these substances in the nutrition worsens the overall health and causes metabolic disorders. It is necessary to maintain sufficient additives and the right proportion of minerals in nutrition. In the first part I describe the morphology of the digestive systém of cattle and the function of its individual parts. In the second part I characterize beef cattle and their fattening. In the last part I deal with the nutrition of beef cattle, the division of vitamins into fat soluble and water soluble. I describe individual minerals, which are divided into macroelements, microelements and trace elements. In conclusion, I present my opinion on the importance of additives in the nutrition of beef cattle.eng
dc.date.accepted2020-09-07
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam