Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorNohejl, Vlastimil
dc.date.accessioned2024-03-12T09:14:16Z
dc.date.available2024-03-12T09:14:16Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43629
dc.description.abstractTato bakalářská práce pojednává formou rešerše o pivovarství od jeho prvopočátků až do dob současných. Detailně je zde charakterizována problematika výroby, zpracování, členění a složení pivovarských surovin či možnost využití alternativních rostlinných složek ke vzniku netradičních piv. V další kapitole je nastíněn průběh výroby piva s důrazem na jednotlivé technologické úkony a důležité rmutovací teploty. Jelikož je pivo přírodní, nutričně bohatou, fermentovanou potravinou, finální část je zaměřena na jeho zdravotní přínosy pro lidské tělo.cze
dc.format47 s. (67 040 znaků)
dc.format47 s. (67 040 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpivocze
dc.subjectsladcze
dc.subjectchmelcze
dc.subjectkvasnicecze
dc.subjectvodacze
dc.subjecttechnologie výrobycze
dc.subjectpivovarnictvícze
dc.subjectpivo a zdravícze
dc.subjectbeereng
dc.subjectmalteng
dc.subjecthopseng
dc.subjectyeasteng
dc.subjectwatereng
dc.subjectproduction technologyeng
dc.subjectbrewingeng
dc.subjectbeereng
dc.subjectand healtheng
dc.titleSuroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdravícze
dc.title.alternativeRaw materials for beer production - history and present and their benefits for human healtheng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag57522
dc.description.abstract-translatedThis bachelor's thesis outlines the evolution of brewing from its outset to the present time. The aspects of production, processing, division, and composition of raw brewing materials are described in detail as well as the possibility of using alternative plant components to create non-traditional beers. The next chapter outlines the process of beer production with the emphasis on the individual technological operations and the importance of mashing temperatures. Since beer is a natural, nutritionally rich, fermented beverage, the final part of the thesis examines its health benefits.eng
dc.date.accepted2020-09-17
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělství - Zpracování produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam