dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Nohejl, Vlastimil | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:14:16Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:14:16Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-06-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43629 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce pojednává formou rešerše o pivovarství od jeho prvopočátků až do dob současných. Detailně je zde charakterizována problematika výroby, zpracování, členění a složení pivovarských surovin či možnost využití alternativních rostlinných složek ke vzniku netradičních piv. V další kapitole je nastíněn průběh výroby piva s důrazem na jednotlivé technologické úkony a důležité rmutovací teploty. Jelikož je pivo přírodní, nutričně bohatou, fermentovanou potravinou, finální část je zaměřena na jeho zdravotní přínosy pro lidské tělo. | cze |
dc.format | 47 s. (67 040 znaků) | |
dc.format | 47 s. (67 040 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | slad | cze |
dc.subject | chmel | cze |
dc.subject | kvasnice | cze |
dc.subject | voda | cze |
dc.subject | technologie výroby | cze |
dc.subject | pivovarnictví | cze |
dc.subject | pivo
a zdraví | cze |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | malt | eng |
dc.subject | hops | eng |
dc.subject | yeast | eng |
dc.subject | water | eng |
dc.subject | production technology | eng |
dc.subject | brewing | eng |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | and health | eng |
dc.title | Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví | cze |
dc.title.alternative | Raw materials for beer production - history and present and their benefits for human health | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 57522 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor's thesis outlines the evolution of brewing from its outset to the present time. The aspects of production, processing, division, and composition of raw brewing materials are described in detail as well as the possibility of using alternative plant components to create non-traditional beers. The next chapter outlines the process of beer production with the emphasis on the individual technological operations and the importance of mashing temperatures. Since beer is a natural, nutritionally rich, fermented beverage, the final part of the thesis examines its health benefits. | eng |
dc.date.accepted | 2020-09-17 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství - Zpracování produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |