Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSkořepa, Ladislav
dc.contributor.authorSváčková, Marie
dc.date.accessioned2024-03-12T09:14:58Z
dc.date.available2024-03-12T09:14:58Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43657
dc.description.abstractAbstrakt Bakalářská práce na téma Spotřebitelský trh s biopotravinami v Jihočeském kraji se zabývá současnou situací na trhu. Cílem práce bylo analyzovat postoj zákazníků k nákupu biopotravin, vyhledat slabou stránku vztahu spotřebitele k biopotravinám, definovat směr úvahy zákazníka o nákupu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy jako ekologické zemědělství, definována je legislativa, oblast označování a certifikace biopotravin, funkce kontrolních společností ekologického zemědělství, výroba a zpracování biopotravin. Výsledky v praktické části jsou vyhodnocením dotazníkového šetření a analýzou dat získaných od respondentů průzkumu. Závěrem jsem vyhodnotila SWOT analýzu a doporučila strategii pro jihočeský trh.cze
dc.format43
dc.format43
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbiopotravinacze
dc.subjectJihočeský krajcze
dc.subjectfarmacze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectbioproduktycze
dc.subjectGMOcze
dc.subjectzpracování produkcecze
dc.subjectwelfare zvířatcze
dc.subjecttrhcze
dc.subjectorganic foodeng
dc.subjectSouth Bohemian regioneng
dc.subjectfarmeng
dc.subjectorganic farmingeng
dc.subjectorganic productseng
dc.subjectGMOeng
dc.subjectproduction processeng
dc.subjectanimal welfareeng
dc.subjectmarketeng
dc.titleSpotřebitelský trh s biopotravinami v Jihočeském krajicze
dc.title.alternativeThe Consumer Market with Organic Food in the South Bohemian Regioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag57824
dc.description.abstract-translatedAbstract The topic of this bachelor's thesis is "The Consumer Market with Organic Food in the South Bohemian Region" and it deals with the current market situation. The goal of this thesis is to analyse customer's approach to shopping of organic food, also looking for the weakest side of customer-organic food relationship and to define the direction how the customers think of the purchase. The theoretical part explains the basic concepts such as organic farming, defines legislation in labelling requirements and certification of organic food, the functions of organic farming control companies and production and processing of organic food. The results in the practical part were achieved by evaluation of a questionnaire survey and data analysis from the respondent's survey. Finally, the author suggests recommendations based on data analysis from the obtained information.eng
dc.date.accepted2020-09-17
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam