dc.contributor.advisor | Březinová, Monika | |
dc.contributor.author | Opolzer, Pavel | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:16:06Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:16:06Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-06-02 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43729 | |
dc.description.abstract | Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou vysvětleny pojmy spotřebitel, spokojenost, měření spokojenosti a také pivovarnické odvětví se zaměřením na minipivovary. V rámci praktické části byl proveden výzkum metodou dotazníkového šetření a ve druhé části pomocí slepé degustace. Hlavním cílem bylo zjistit pohled spotřebitelů na pivovarské odvětví a minipivovary. V posledních letech se v České republice rozmohl trend malých a domácích pivovarů a každým rokem narůstají jejich počty o desítky. Hodně se liší od velkých průmyslových pivovarů, protože právě menší množství výroby umožňuje výrobu speciálních druhů piv. To je to lákavé na minipivovarech, speciální druhy piv a jejich možné příchutě, jiné technologie vaření piva a domácký přístup. | cze |
dc.format | 68 s. (78 296 znaků). | |
dc.format | 68 s. (78 296 znaků). | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | spotřebitel | cze |
dc.subject | spokojenost | cze |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | pivovar | cze |
dc.subject | minipivovar | cze |
dc.subject | dotazníkové šetření | cze |
dc.subject | degustace | cze |
dc.subject | consumer | eng |
dc.subject | satisfaction | eng |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | brewery | eng |
dc.subject | microbrewery | eng |
dc.subject | questionnaire survey | eng |
dc.subject | tasting | eng |
dc.title | Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary | cze |
dc.title.alternative | 85/5000
Consumer satisfaction with products of the brewing industry with a focus on mini-breweries | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 57374 | |
dc.description.abstract-translated | The subject of the diploma thesis was to characterize consumers and their satisfaction with the products of the brewing industry, focusing on microbreweries. At the beginning of the thesis the situation on the local market is described and the literary research explains terms such as consumer, satisfaction, measurement of satisfaction and also the brewing industry with a focus on microbreweries. In the practical part of research was realized by the method of questionnaire survey and in the second part by blind tasting. The main objective was to find out consumers' view of the brewing industry and microbreweries. In recent years, the trend of small and domestic breweries has increased in the Czech republic and their numbers are growing by dozens each year. It differs a lot from large industrial breweries, because the smaller amount of production makes possible to produce special types of beer. This is tempting at microbreweries, specialty beers and their possible flavors, other beer brewing technologies and a homely approach. | eng |
dc.date.accepted | 2020-09-14 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |