Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠmejkal, Antonín
dc.contributor.authorNimrichtrová, Alžběta
dc.date.accessioned2024-03-12T09:25:42Z
dc.date.available2024-03-12T09:25:42Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-04-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44014
dc.description.abstractTato diplomová práce se v části teoretické zabývá zkoumáním náležitostí podnikatelského záměru a jeho specifik v oboru gastronomie na základě literární rešerše. V části praktické pak dochází k aplikaci teoretických poznatků při sestavování podnikatelského záměru pro zamýšlený projekt veganského bistra. Je představena úplná koncepce plánovaného podnikání a určena nejvýznamnější konkurence v lokalitě. Dochází ke zpracování marketingového plánu a určení nákladů na marketingové aktivity. Nejvýznamnější částí záměru je pak finanční plánování, kde dochází k předpovědi nákladů, výnosů a výsledku hospodaření, jsou sestaveny plánované rozvahy a výkazy zisku a ztráty na 5 let životnosti projektu. Jsou též zohledněna rizika, jež mohou zamýšlené podnikání ovlivnit. V neposlední řadě jsou identifikována doporučení pro ekonomickou udržitelnost projektu.cze
dc.format71
dc.format71
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpodnikatelský záměrcze
dc.subjectkonkurencecze
dc.subjectmarketingová komunikacecze
dc.subjectSWOT analýzacze
dc.subjectfinanční pláncze
dc.subjectrozvahacze
dc.subjectvýkaz zisku a ztrátycze
dc.subjectbod zvratucze
dc.subjectfinanční ukazatelecze
dc.subjectekonomická udržitelnostcze
dc.subjectbusiness planeng
dc.subjectmarketing communicationeng
dc.subjectSWOT matrixeng
dc.subjectfinancial planningeng
dc.subjectbalance sheeteng
dc.subjectcosts and revenueseng
dc.subjectprofit and loss statementeng
dc.subjectbreaking pointeng
dc.subjectfinancial ratioseng
dc.subjecteconomical sustainabilityeng
dc.titlePodnikatelský záměr nového gastronomického zařízenícze
dc.title.alternativeFood & Beverage Business Planeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag63385
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with business plan and its specifics in Food & Beverage Industry based on an academic research. In the practical part, business plan for a vegan bistro is created based on information previously researched. The concept of the bistro is presented in detail together with the competition analysis. Marketing plan is created and costs of marketing communication are determined. The main emphasis is on financial planning of the project, costs, revenues and profit/loss generated are identified. Balance sheets together with profit and loss statements aree established for 5 years of operation. Risks of the project are identified as well. Last but not least, recommendations for economical sustainability are suggested.eng
dc.date.accepted2021-06-10
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineŘízení a ekonomika podnikucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam