dc.contributor.advisor | Šmejkal, Antonín | |
dc.contributor.author | Nimrichtrová, Alžběta | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T09:25:42Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T09:25:42Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-04-16 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44014 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se v části teoretické zabývá zkoumáním náležitostí podnikatelského záměru a jeho specifik v oboru gastronomie na základě literární rešerše. V části praktické pak dochází k aplikaci teoretických poznatků při sestavování podnikatelského záměru pro zamýšlený projekt veganského bistra. Je představena úplná koncepce plánovaného podnikání a určena nejvýznamnější konkurence v lokalitě. Dochází ke zpracování marketingového plánu a určení nákladů na marketingové aktivity. Nejvýznamnější částí záměru je pak finanční plánování, kde dochází k předpovědi nákladů, výnosů a výsledku hospodaření, jsou sestaveny plánované rozvahy a výkazy zisku a ztráty na 5 let životnosti projektu. Jsou též zohledněna rizika, jež mohou zamýšlené podnikání ovlivnit. V neposlední řadě jsou identifikována doporučení pro ekonomickou udržitelnost projektu. | cze |
dc.format | 71 | |
dc.format | 71 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | podnikatelský záměr | cze |
dc.subject | konkurence | cze |
dc.subject | marketingová komunikace | cze |
dc.subject | SWOT analýza | cze |
dc.subject | finanční plán | cze |
dc.subject | rozvaha | cze |
dc.subject | výkaz zisku a ztráty | cze |
dc.subject | bod zvratu | cze |
dc.subject | finanční ukazatele | cze |
dc.subject | ekonomická udržitelnost | cze |
dc.subject | business plan | eng |
dc.subject | marketing communication | eng |
dc.subject | SWOT matrix | eng |
dc.subject | financial planning | eng |
dc.subject | balance sheet | eng |
dc.subject | costs and revenues | eng |
dc.subject | profit and loss statement | eng |
dc.subject | breaking point | eng |
dc.subject | financial ratios | eng |
dc.subject | economical sustainability | eng |
dc.title | Podnikatelský záměr nového gastronomického zařízení | cze |
dc.title.alternative | Food & Beverage Business Plan | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 63385 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with business plan and its specifics in Food & Beverage Industry based on an academic research. In the practical part, business plan for a vegan bistro is created based on information previously researched. The concept of the bistro is presented in detail together with the competition analysis. Marketing plan is created and costs of marketing communication are determined. The main emphasis is on financial planning of the project, costs, revenues and profit/loss generated are identified. Balance sheets together with profit and loss statements aree established for 5 years of operation. Risks of the project are identified as well. Last but not least, recommendations for economical sustainability are suggested. | eng |
dc.date.accepted | 2021-06-10 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Řízení a ekonomika podniku | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |