Cirkulární gastronomické provozovny v podmínkách ČR
Abstrakt
Cílem diplomové práce je zjistit aktuální úroveň naplňování cirkulárních principů u gastronomických provozoven a zhodnotit udržitelnost spotřebitelského chování v rámci využívání služeb stravovacích zařízení. Diplomová práce se dělí na část teoretickou a praktickou. Literární rešerše se zabývá především cirkulární ekonomikou a udržitelným rozvojem v kontextu české gastronomie. Pozornost je věnována také problematice udržitelnosti z pohledu spotřebitele. Teoretická část je východiskem pro část výzkumnou, která je realizována formou CAWI jak na úrovni firem, tak na úrovni spotřebitelů. Pro shrnutí poznatků z literární a praktické části je navržen cirkulární model, který popisuje neustálé zlepšování provozu gastronomického podniku podle zásad cirkulární ekonomiky.
Kolekce
Související záznamy
Zobrazují se záznamy příbuzné na základě názvu, autora a předmětu.
-
Charakterizace molekulárního složení genomu obaleče jablečného, <i>Cydia pomonella</i>, s využitím reasociační kinetiky
Blažková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013) -
Principy cirkulární ekonomiky ve vybraném podniku technických služeb
Stuchlíková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2021)Bakalářská práce se zabývá principy cirkulární ekonomiky ve vybraném podniku technických služeb. V teoretické části bude vysvětlen rozdíl mezi cirkulární ekonomikou a lineární ekonomikou. Dále budou představeny principy ... -
Sdílená ekonomika v 21. století
Luksch, Matěj (Jihočeská univerzita, 2021)Bakalářská práce se orientuje na problematiku provázanosti sdílené ekonomiky a oběhového hospodářství v hlavním městě Praha. Cílem práce je identifikovat problematické oblasti cirkulární ekonomiky v Praze a najít možné ...