dc.contributor.advisor | Schuster, Jan | |
dc.contributor.author | Chvátalová, Simona | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T10:02:37Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T10:02:37Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-06-28 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44555 | |
dc.description.abstract | Cílem mé bakalářské práce na téma Alternativní výživové směry a jejich
účinky na zdraví je zjistit spojitosti mezi primárními znalostmi o působení
alternativních směrů stravování na zdraví člověka a výběru preferovaného typu
stravování (tradiční či alternativní směr ve stravování). Teoretická část popisuje
základní pojmy, základní výživové potřeby člověka a vybrané alternativní výživové
směry u kterých je popsán jejich princip, pozitivní a negativní účinky na zdraví.
Praktická část vyhodnocuje výsledky výzkumu, který byl mířen na ženy a muže ve věku
15-30 let a také výsledky šetření dvou skupin - alternativně a tradičně stravujících. | cze |
dc.format | 71 | |
dc.format | 71 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | výživa | cze |
dc.subject | alternativní výživové směry | cze |
dc.subject | rizika | cze |
dc.subject | zdravotní pozitiva | cze |
dc.subject | zdravotní
negativa | cze |
dc.subject | principy | cze |
dc.subject | nutrition | eng |
dc.subject | alternative nutritional directions | eng |
dc.subject | risks | eng |
dc.subject | health positives | eng |
dc.subject | health
negatives | eng |
dc.subject | principles | eng |
dc.title | Alternativní výživové směry a jejich účinky na zdraví | cze |
dc.title.alternative | Alternative nutrition guidelines and their health effects | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 64501 | |
dc.description.abstract-translated | : My bachelor's thesis called Alternation Nutrition Ways and Their Effect on
Health aims to find connections between primary knowledge about the effect of
alternative ways of diet on human health and choosing the preferred type of eating
(traditional or alternative kind of eating). The theoretical part deals with the basic
concepts, essential nutritional human's needs, and selected alternative eating ways in
which their principle, positive and negative effect on human's health is described. The
practical part of the thesis evaluates the research results, which focused on women and
men aged 15-30 years old. This part also consists of the results of a survey of two
groups - alternatively and traditionally eating. | eng |
dc.date.accepted | 2021-09-01 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Výchova ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Kukačka, Vladislav | |