Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorChvátalová, Simona
dc.date.accessioned2024-03-12T10:02:37Z
dc.date.available2024-03-12T10:02:37Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-06-28
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44555
dc.description.abstractCílem mé bakalářské práce na téma Alternativní výživové směry a jejich účinky na zdraví je zjistit spojitosti mezi primárními znalostmi o působení alternativních směrů stravování na zdraví člověka a výběru preferovaného typu stravování (tradiční či alternativní směr ve stravování). Teoretická část popisuje základní pojmy, základní výživové potřeby člověka a vybrané alternativní výživové směry u kterých je popsán jejich princip, pozitivní a negativní účinky na zdraví. Praktická část vyhodnocuje výsledky výzkumu, který byl mířen na ženy a muže ve věku 15-30 let a také výsledky šetření dvou skupin - alternativně a tradičně stravujících.cze
dc.format71
dc.format71
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectalternativní výživové směrycze
dc.subjectrizikacze
dc.subjectzdravotní pozitivacze
dc.subjectzdravotní negativacze
dc.subjectprincipycze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectalternative nutritional directionseng
dc.subjectriskseng
dc.subjecthealth positiveseng
dc.subjecthealth negativeseng
dc.subjectprincipleseng
dc.titleAlternativní výživové směry a jejich účinky na zdravícze
dc.title.alternativeAlternative nutrition guidelines and their health effectseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag64501
dc.description.abstract-translated: My bachelor's thesis called Alternation Nutrition Ways and Their Effect on Health aims to find connections between primary knowledge about the effect of alternative ways of diet on human health and choosing the preferred type of eating (traditional or alternative kind of eating). The theoretical part deals with the basic concepts, essential nutritional human's needs, and selected alternative eating ways in which their principle, positive and negative effect on human's health is described. The practical part of the thesis evaluates the research results, which focused on women and men aged 15-30 years old. This part also consists of the results of a survey of two groups - alternatively and traditionally eating.eng
dc.date.accepted2021-09-01
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeKukačka, Vladislav


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam