Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorRoučová, Eva
dc.contributor.authorKřížová, Adéla
dc.date.accessioned2024-03-12T10:05:39Z
dc.date.available2024-03-12T10:05:39Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-07-09
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44651
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá tématem přípravy pokrmů světové kuchyně ve výuce na 1. stupni ZŠ. V teoretické části se zabývám třemi hlavními oblastmi. První oblast je věnována projektovému vyučování. Druhá oblast se zabývá stručným nástinem vzdělávací soustavy v ČR a náhledem do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Třetí a závěrečná oblast se zabývá popisem přípravy pokrmů a seznámením čtenáře s různými kuchyněmi z celého světa. Praktická část obsahuje čtyři přípravy na hodinu a jednu přípravu na exkurzi spojenou s přípravou pokrmu. Vytvořené a ozkoušené přípravy jsou určeny pro žáky od třetího do pátého ročníku základních škol. Obsahem praktické části jsou pracovní listy a reflexe z hodin přípravy pokrmů.cze
dc.format66 s. (89 245)
dc.format66 s. (89 245)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvzdělávánícze
dc.subjecttechnická výchovacze
dc.subjectRámcový vzdělávací program pro základní vzdělávánícze
dc.subjectČlověk a svět prácecze
dc.subjectexkurzecze
dc.subjectpříprava pokrmůcze
dc.subjectprojektová výukacze
dc.subjecteducationeng
dc.subjecttechnical educationeng
dc.subjectCurriculum Framework for Primary Educationeng
dc.subjectHuman and the world of workeng
dc.subjectexcursioneng
dc.subjectcookeryeng
dc.subjectproject teachingeng
dc.titlePříklady pokrmů světové kuchyně ve výuce na 1. stupni ZŠcze
dc.title.alternativeExamples of world's cuisine on primary schooleng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag59542
dc.description.abstract-translatedThis diploma thesis deals with the topic of preparing world cuisine dishes in primary school teaching. In the theoretical part, the thesis focuses on three main fields. The first field describes project teaching. The second field deals with a brief outline of the Czech education system and an insight into the Curriculum Framework for Primary Education. The third and final field describes food preparation and presents various cuisines from all around the world. The practical part contains four lesson plans and an excursion plan associated with the food production. Four lesson plans have been intended for pupils from the third to the fifth year of primary schools and have been tested there. The practical part also contains worksheets and the feedback form evaluating the cookery lessons.eng
dc.date.accepted2021-08-25
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineUčitelství pro 1. stupeň základních školcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školycze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeSosna, Tomáš


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam