dc.contributor.advisor | Roučová, Eva | |
dc.contributor.author | Křížová, Adéla | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T10:05:39Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T10:05:39Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-07-09 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44651 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá tématem přípravy pokrmů světové kuchyně ve výuce na 1. stupni ZŠ. V teoretické části se zabývám třemi hlavními oblastmi. První oblast je věnována projektovému vyučování. Druhá oblast se zabývá stručným nástinem vzdělávací soustavy v ČR a náhledem do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Třetí a závěrečná oblast se zabývá popisem přípravy pokrmů a seznámením čtenáře s různými kuchyněmi z celého světa. Praktická část obsahuje čtyři přípravy na hodinu a jednu přípravu na exkurzi spojenou s přípravou pokrmu. Vytvořené a ozkoušené přípravy jsou určeny pro žáky od třetího do pátého ročníku základních škol. Obsahem praktické části jsou pracovní listy a reflexe z hodin přípravy pokrmů. | cze |
dc.format | 66 s. (89 245) | |
dc.format | 66 s. (89 245) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | vzdělávání | cze |
dc.subject | technická výchova | cze |
dc.subject | Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání | cze |
dc.subject | Člověk a svět práce | cze |
dc.subject | exkurze | cze |
dc.subject | příprava pokrmů | cze |
dc.subject | projektová výuka | cze |
dc.subject | education | eng |
dc.subject | technical education | eng |
dc.subject | Curriculum Framework for Primary Education | eng |
dc.subject | Human and the world of work | eng |
dc.subject | excursion | eng |
dc.subject | cookery | eng |
dc.subject | project teaching | eng |
dc.title | Příklady pokrmů světové kuchyně ve výuce na 1. stupni ZŠ | cze |
dc.title.alternative | Examples of world's cuisine on primary school | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 59542 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis deals with the topic of preparing world cuisine dishes in primary school teaching. In the theoretical part, the thesis focuses on three main fields. The first field describes project teaching. The second field deals with a brief outline of the Czech education system and an insight into the Curriculum Framework for Primary Education. The third and final field describes food preparation and presents various cuisines from all around the world.
The practical part contains four lesson plans and an excursion plan associated with the food production. Four lesson plans have been intended for pupils from the third to the fifth year of primary schools and have been tested there. The practical part also contains worksheets and the feedback form evaluating the cookery lessons. | eng |
dc.date.accepted | 2021-08-25 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Učitelství pro 1. stupeň základních škol | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Učitelství pro základní školy | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Sosna, Tomáš | |