dc.contributor.advisor | Schuster, Jan | |
dc.contributor.author | Čanda, Jan | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T10:06:59Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T10:06:59Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-04-07 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44713 | |
dc.description.abstract | Téma této diplomové práce má název Zastoupení zdrojů omega-3 mastných kyselin v koncepci jídelníčku školní jídelny a návrh možností zlepšení ukazatelů spotřebního koše. Úkolem diplomové práce je zjistit, jestli školní jídelny úspěšně plní normu spotřebního koše a výživové normy pro školní stravování v komoditě ryby. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou popsána témata týkající se omega-3 mastných kyselin a jejich zdrojů, dále legislativa školního stravování a poslední kapitolou je spotřební koš, která byla získána z vědeckých a odborných publikací, které jsou vyhledané v domácích i zahraničních databázích vědecké a odborné literatury. Praktická část obsahuje výsledky plnění spotřebního koše v komoditě ryby u škol Jihočeského kraje České republiky, která pak porovnává výsledky s doporučením Vyhlášky Ministerstva školství ČR 107/2005 Sb. | cze |
dc.format | 56 s. (71 274 znaků) | |
dc.format | 56 s. (71 274 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | omega-3 mastné kyseliny | cze |
dc.subject | školní stravování | cze |
dc.subject | spotřební koš | cze |
dc.subject | omega-3 Fatty Acids | eng |
dc.subject | School Meals | eng |
dc.subject | Consumer Basket | eng |
dc.title | Zastoupení zdrojů omega-3 mastných kyselin v koncepci jídelníčku školní jídelny a návrh možností zlepšení ukazatelů spotřebního koše | cze |
dc.title.alternative | Representation of sources of omega-3 fatty acids in the school canteen menu concept and proposing options for improving utility basket indicators | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 63370 | |
dc.description.abstract-translated | The topic of this diploma thesis is called Representation of sources of omega-3 fatty acids in the school canteen menu concept and proposing options for improving utility basket indicators. The task of the diploma thesis is to find out whether school canteens successfully meet the standard of the consumer basket and nutritional standards for school meals in the fish commodity. The work is divided into two parts. The theoretical part describes topics related to omega-3 fatty acids and their sources, school catering legislation and the last chapter is a consumer basket, which was obtained from scientific and professional publications, which are searched in domestic and foreign databases of scientific and professional literature. The practical part contains the results of filling the consumer basket in fish commodity at schools in the South Bohemian Region of the Czech Republic, which then compares the results with the recommendations of the Decree of the Ministry of Education of the Czech Republic nr. 107/2005.
Key | eng |
dc.date.accepted | 2021-08-25 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Vychovatelství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Moučková, Pavlína | |