Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorKoňařík, Jan
dc.date.accessioned2024-03-12T10:07:00Z
dc.date.available2024-03-12T10:07:00Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44714
dc.description.abstractTéma této diplomové práce se jmenuje Analýza plnění normativu vybraných komodit spotřebního koše v systému školního stravování u žáků základních škol a návrh možnosti zlepšení limitních ukazatelů. Úkolem této diplomové práce je zjistit, jestli školní jídelny zvládají úspěšně plnit normu spotřebního koše a výživových norem pro školní stravování v komoditě luštěnin a jaké luštěniny školní jídelny nejvíce využívají. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou popsány témata týkající se systému školního stravování od historie až po současnost, dále legislativa školního stravování. Kapitola spotřební koš nás seznamuje s výživovými normami pro školní stravování, finančními limity pro nákup potravin, plněním spotřebního koše nutričního doporučení a s metodami pro sestavení spotřebního koše. Poslední kapitola teoretické části se zabývá výživou, zdravou výživou a jejími zásady, pyramidou výživy pro děti a pitným režimem. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky, plnění spotřebního koše v komoditě luštěnin dle normy o školním stravování. Také jsou zde vyhodnoceny výsledky průměrného obsahu vlákniny v luštěninách v jednom obědě, které byly získaný z dat ve spotřebním koši. Ve výsledcích je vyhodnoceno skutečná a průměrná denní spotřeba luštěnin. V poslední kapitole sledujeme, které luštěniny školní jídelny nejvíce využívají pro přípravu pokrmů, tyto data jsme získali z výdejních listů, které nám jídelny poskytly.cze
dc.format62 stran (95 149).
dc.format62 stran (95 149).
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectluštěninycze
dc.subjectspotřební košcze
dc.subjectvlákninacze
dc.subjectškolní jídelnacze
dc.subjectvýživové normycze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectlegumeseng
dc.subjectconsumable basketeng
dc.subjectfibreeng
dc.subjectschool canteeneng
dc.subjectnutritional standardseng
dc.titleAnalýza plnění normativu vybraných komodit spotřebního koše v systému školního stravování u žáků základních škol a návrh možnosti zlepšení limitních ukazatelůcze
dc.title.alternativeAnalysis of the normative selected commodities of the consumer basket in the school catering systems for primary school pupils and a proposal for the possibility of improving the limit indicatorseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag63373
dc.description.abstract-translatedThe topic of this diploma thesis is called Analysis of the fulfillment of the norm of selected commodities of the consumer basket in the school catering system for primary school pupils and a proposal for the possibility of improving the limit indicators. The task of this diploma thesis is to find out whether school canteens can successfully meet the standard of the consumer basket and nutritional standards for school meals in the commodity of legumes and which legumes the school canteen use the most. The work is divided into two parts. The theoretical part describes topics related to the school catering system from history to the present, as well as school catering legislation. The chapter consumer basket acquaints us with nutritional standards for school meals, financial limits for the purchase of food, fulfillment of the consumer basket with nutritional recommendations and with methods for compiling a consumer basket. The last chapter of the theoretical part deals with nutrition, healthy nutrition and its principles, the pyramid of nutrition for children and the drinking regime. The practical part evaluates the results, filling the consumer basket in the commodity of legumes according to the standard on school meals. The results of the average fiber content in legumes in one lunch, which were obtained from data in the consumer basket, are also evaluated here. The results evaluate the actual and average daily consumption of legumes. In the last chapter we follow which legumes the school canteen uses the most for the preparation of meals, we obtained these data from the dispensers provided by the canteens.eng
dc.date.accepted2021-05-27
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešek, Milan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam