dc.contributor.advisor | Štefanová, Iveta | |
dc.contributor.author | Šustr, Ondřej | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T11:35:37Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T11:35:37Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-04-14 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/44824 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá acyklickými organosírnými sloučeninami cibule kuchyňské (Allium cepa). Cílem práce bylo izolovat a strukturně charakterizovat některé z těchto sloučenin pomocí řady preparativních HPLC frakcionací. Teoretická část se zabývá hlavními skupinami v současnosti známých organosírných sloučenin cibule, jejich mechanismem vzniku a biologickými vlastnostmi. Experimentální část popisuje proces izolace cepaenů. | cze |
dc.format | 43 s | |
dc.format | 43 s | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | cibule | cze |
dc.subject | sirné sloučeniny | cze |
dc.subject | organosirné sloučeniny | cze |
dc.subject | cepaeny | cze |
dc.subject | Allium cepa | cze |
dc.subject | isoalliin | cze |
dc.subject | acyklické sloučeniny | cze |
dc.subject | onion | eng |
dc.subject | sulfur compounds | eng |
dc.subject | organosulfur compounds | eng |
dc.subject | cepaenes | eng |
dc.subject | Allium cepa | eng |
dc.subject | isoalliin | eng |
dc.subject | acyclic compounds | eng |
dc.title | Acyklické organosirné sloučeniny v cibuli kuchyňské (<i>Allium cepa</i>) | cze |
dc.title.alternative | Acyclic organosulfur compounds of onion (<i>Allium cepa</i>) | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 63116 | |
dc.description.abstract-translated | This Bachelor thesis deals with acyclic organosulfur compounds of onion (Allium cepa). The aim of the work was to isolate and structurally characterize some of these compounds using a series of preparative HPLC fractionations. The theoretical part deals with major groups of currently known organosulfur compounds of onion, their formation pathways and biological properties. The experimental part describes the process of isolation of cepaenes. | eng |
dc.date.accepted | 2021-05-28 | |
dc.description.department | Přírodovědecká fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Biologie-Chemie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Přírodovědecká fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Biologie | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Moos, Martin | |