dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan | |
dc.contributor.author | Dočekalová, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T12:11:58Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T12:11:58Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-04-23 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/45492 | |
dc.description.abstract | V literárním přehledu, práce nejprve pojednává o zemědělství v České republice, o historii a hlavních funkcích zemědělství. Nejdůležitější částí je seznámení s pojmem sociálního zemědělství, jeho vývojem a funkcí nejen v České republice, ale i v ostatních Evropských zemích. V další části textu je popsáno faremní zpracování zemědělských produktů a v neposlední řadě popis certifikace, značení a kontroly produktů jak v sociálního zemědělství, tak i modelově v ekologickém zemědělství. Hlavním cílem práce je vyhodnocení vnímání certifikace, značení a kontroly produktů sociálního zemědělství založené na dotazníkovém šetření a rozhovorech s vybranými cílovými skupinami. | cze |
dc.format | 79 s. (112117 znaků) | |
dc.format | 79 s. (112117 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | sociální zemědělství | cze |
dc.subject | multifunkční zemědělství | cze |
dc.subject | green care | cze |
dc.subject | certifikace | cze |
dc.subject | značení a kontrola produkce | cze |
dc.subject | faremní zpracování | cze |
dc.subject | social farming | eng |
dc.subject | multifunctional agriculture | eng |
dc.subject | green care | eng |
dc.subject | certification | eng |
dc.subject | labelling and control of production | eng |
dc.subject | farm processing | eng |
dc.title | Sociální zemědělství - možnosti certifikace, značení a kontroly produktů | cze |
dc.title.alternative | Social farming - possibilities of certification, labelling and control of production | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 57377 | |
dc.description.abstract-translated | In the literature review, the bachelor thesis first deals with agriculture in the Czech Republic, the history and main functions of agriculture. The most important part is to get acquainted with the concept of social farming, its development and function not only in the Czech Republic but also in other European countries. The next part of the text describes the farm processing of agricultural products and, last but not least, a description of certification, labelling and control of products, both in social farming and in organic farming. The main goal of the thesis is to evaluate the perception of certification, labeling and control of social farming products based on a questionnaire survey and interviews with selected target groups. | eng |
dc.date.accepted | 2021-06-03 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |