Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPoborská, Anna
dc.contributor.authorMazourová, Nikola
dc.date.accessioned2024-03-12T12:12:13Z
dc.date.available2024-03-12T12:12:13Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-04-01
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/45526
dc.description.abstractV horských a podhorských oblastech je chov ovcí velice vhodným zemědělským odvětvím. Stále přibývá na jeho oblibě a jeho nesmírnou výhodou je, že ovce vypásají pozemky i v těžko dostupných oblastech, čímž přispívají k údržbě krajiny. Cílem bakalářské práce bylo vyhodnocení masné užitkovosti dvou vybraných masných plemen ovcí ve vybraném chovu. Jednalo se o plemena suffolk a charollais. Pro dosažení tohoto záměru byl využit soubor dat získaných z databáze kontroly užitkovosti ze SCHOK (Svazu chovatelů ovcí a koz), na základě kterých byla vyhodnocena masná užitkovost. Konkrétně šlo o průměrné denní přírůstky, hmotnost ve 100 dnech, výšky svalu a tuku ve 100 dnech. Následně byly zjištěné údaje porovnány s literaturou a s údaji s celorepublikovým průměrem z KU (kontroly užitkovosti).cze
dc.format48 s.
dc.format48 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectchov ovcícze
dc.subjectsuffolkcze
dc.subjectcharollaiscze
dc.subjectmasná užitkovostcze
dc.subjectsheep farmingeng
dc.subjectSuffolkeng
dc.subjectCharollaiseng
dc.subjectmeat efficiencyeng
dc.titleVyhodnocení masné užitkovosti u vybraných plemen ovcícze
dc.title.alternativeEvaluation of meat efficiency of selected meat breeds of sheepeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag60590
dc.description.abstract-translatedIn mountain and foothill areas, sheep farming is very suitable in the agricultural sector. Its popularity is still growing, and its enormous advantage is that sheep graze the land even in hard accessible areas and thus contribute to landscape maintenance. The aim of the bachelor's thesis is evaluation of meat efficiency of two selected meat breeds of sheep in a selected breeding. It is focused on Suffolk and Charollais breeds. To achieve this goal, a set of data obtained from yield control database SCHOK (Association of Sheep and Goat Breeders), based on which the meat efficiency was evaluated. Specifically, these were average daily gains, weight in 100 days, muscle height and fat in 100 days. Subsequently, the obtained data were compared to the literature and with data of the national average from KU (efficiency checks).eng
dc.date.accepted2021-06-04
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam