Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPoborská, Anna
dc.contributor.authorČechová, Pavla
dc.date.accessioned2024-03-12T12:12:14Z
dc.date.available2024-03-12T12:12:14Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-04-01
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/45527
dc.description.abstractKozy se v současné době v České republice chovají za účelem produkce mléka a masa. Kozí mléko je cennou potravinou, a proto se o něj neustále zvyšuje zájem. Cílem této práce bylo zhodnocení mléčné užitkovosti u plemene koza bílá krátkosrstá ve vybraném chovu. Tato práce byla zaměřena na dojivost, množství tuku, bílkovin a laktózy v kozím mléce. Získaná data z kontroly užitkovosti byla srovnána s celorepublikovými průměry a s literaturou. Průměrná mléčná užitkovost na vybrané farmě byla vyšší ve srovnání s celorepublikovými průměrnými hodnotami mléčné užitkovosti u kozy bílé krátkosrsté. Dále byly zjištěny i patrné rozdíly v obsahu tuku a bílkovin, naopak v obsahu laktózy žádné rozdíly zjištěny nebyly. K vyhodnocení sloužila data z kontroly užitkovosti z let 2016 - 2018. Veškerá získaná data byla zpracována v Microsoft Excel.cze
dc.format42 s.
dc.format42 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkoza bílá krátkosrstácze
dc.subjectmléčná užitkovostcze
dc.subjectmlékocze
dc.subjectchov kozcze
dc.subjectwhite shorthaired goateng
dc.subjectmilk yieldeng
dc.subjectmilkeng
dc.subjectgoat breedingeng
dc.titleZhodnocení mléčné užitkovosti kozy bílé krátkosrsté ve vybraném chovucze
dc.title.alternativeEvaluation of the milk yield in the White Shorthair Goat breed in the choosen breeding stationeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag60591
dc.description.abstract-translatedGoats in the Czech Republic are currently bred for the production of milk and meat. Goat milk is a valuable food and therefore there is a growing interest in it. The aim of this work was to evaluate the milk yield in the White Shorthair Goat breed in the chosen breeding station. This work was focused on milk yield, the amount of fat, protein and lactose in goat milk. The data obtained from the milk yield control were compared with national averages and with the literature. The average milk yield on the selected farm was higher in comparison with the national average values of milk yield for the White Shorthair Goat. Furthermore, obvious differences in fat and protein content were found, while no differences were found in lactose content. Data from the milk yield control from 2016 - 2018 were used for evaluation. All obtained data were processeed in Microsoft Exceleng
dc.date.accepted2021-06-03
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam