Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZábranský, Luboš
dc.contributor.authorNejdrová, Eliška
dc.date.accessioned2024-03-12T12:12:20Z
dc.date.available2024-03-12T12:12:20Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/45543
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá výživou telat do odstavu a později celkovém ekonomickém zhodnocení jak výživy, tak odchovu. Výživa telat je z hlediska budoucího užitku velice důležitá pro zdravotní stav telete a jeho následnou užitkovou schopnost v chovu skotu. Výživa každého živého jedince pro nás znamená určité investice. V tomto případě je důležité investici správně zhodnotit. Pro správnou výživu by nemělo docházet k nedostatku zdrojů. V bakalářské práci jsou uvedeny informace o jednotlivých výživových období telat a to mlezivové, mléčné a rostlinné Jsou zde popsány doporučené parametry, které se musí dodržet při výživě a technologii krmení. V práci je zpracována také technologie odchovu a přehled závažných onemocnění telat. Následně je zde popsáno ekonomické zhodnocení chovu telat. V bakalářské práce je zhodnocena ekonomická stránka odchovu telat. Charakterizoval se daný podnik a zhodnotil se odchov telat do odstavu z ekonomického hlediska. V závěrečné kapitole je poukázáno na několik možností řešení zkvalitnění výživy telat.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecttelatacze
dc.subjectekonomické zhodnocenícze
dc.subjectonemocnění telatcze
dc.subjectustájenícze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectcalveseng
dc.subjecteconomic evaluationeng
dc.subjectcalf diseaseseng
dc.subjecthousingeng
dc.subjectnutritioneng
dc.titleEkonomické zhodnocení výživy telat do odstavucze
dc.title.alternativeEconomic evaluation of calf nutrition until weaningeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag60854
dc.description.abstract-translatedThe bachelor's thesis deals with the nutrition of calves until weaning and later the overall economic evaluation of both nutrition and breeding. The nutrition of calves is very important for the future benefits for the health of the calf and its subsequent utility in cattle breeding. For us, the nutrition of every living individual means certain investments. In this case, it is important to evaluate the investment correctly. There should be no shortage of resources for proper nutrition. The bachelor's thesis contains information on the individual nutritional periods of calves, namely colostrum, dairy and plant. It describes the recommended parameters that must be observed in nutrition and feeding technology. The work also deals with the technology of breeding and an overview of serious diseases of calves. Subsequently, the economic evaluation of calf breeding is described here. The bachelor's thesis evaluates the economic side of calf breeding. The company was characterized and the breeding of weaned calves was evaluated from an economic point of view. The final chapter points out several possible solutions to improve the nutrition of calves.eng
dc.date.accepted2021-06-14
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam