Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorUhlířová, Lenka
dc.date.accessioned2024-03-12T12:12:37Z
dc.date.available2024-03-12T12:12:37Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/45567
dc.description.abstractTématem bakalářské práce je výroba běžného pečiva za použití alternativních mouk. Použity byly výliskové mouky čtyř druhů olejnin (len setý, konopí seté, tykev olejná, ostropestřec mariánský). V literární části je definováno běžné pečivo dle legislativy, základní a pomocné suroviny k této výrobě a technologie výroby. Dále jsou popisovány rostliny, ze kterých byl zpracován přídavek k pšeničné mouce. Praktická část se zabývá výrobou 5 druhů pšeničných bulek, z nichž 4 druhy jsou obohaceny o 5 % mouky z výlisků semen výše uvedených rostlin. Následovalo senzorické hodnocení bulek dle deskriptorů, měření ztráty hmotnosti bulek pečením, množství polyfenolických látek a antioxidační aktivita.cze
dc.format61 s. (66 000 znaků).
dc.format61 s. (66 000 znaků).
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectBěžné pečivocze
dc.subjectmoukacze
dc.subjectmouky z výlisků olejnincze
dc.subjectlencze
dc.subjectostropestřeccze
dc.subjectkonopícze
dc.subjecttykevcze
dc.subjectsenzorická analýzacze
dc.subjectantioxidační aktivitacze
dc.subjectpolyfenolycze
dc.subjectordinary pastryeng
dc.subjectfloureng
dc.subjectflour made from the pomace of oilseedseng
dc.subjectflaxeng
dc.subjectmilk thistleeng
dc.subjecthempeng
dc.subjectsquasheng
dc.subjectsensory analysiseng
dc.subjectantioxidant activityeng
dc.subjectpolyphenolseng
dc.titlePříprava běžného pečiva s přídavkem alternativních moukcze
dc.title.alternativePreparation of rolls with addition of alternative flourseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag61162
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is focused on the production of ordinary pastry with the use of alternative flour. Four kinds of crop flour, made from seed pomace of flax (Linum usitatissimum L.), hemp (Cannabis sativa L.), squash (Cucurbita pepo L.) and milk thistle (Silybum marianum L.), were selected. In the literary part of the thesis, common pastry according to legislation, basic and auxiliary raw materials for production and production technology are all de-fined. The crops, from which the addition to wheat flour was processed, are also described. The practical part deals with the production of five types of wheat buns. Four of them are enriched with 5 % of flour made from seed pomace of the four mentioned crops. Production of buns was followed by sensory evaluation according to the descriptors. Weight lost by baking, the quantity of polyphenolic substances and antioxidant activity were also evaluated.eng
dc.date.accepted2021-06-18
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělství - Zpracování produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam