Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorČeněk, Tomáš
dc.date.accessioned2024-03-12T12:14:15Z
dc.date.available2024-03-12T12:14:15Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/45694
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, které ovlivňují kvalitu piva. Z celkového počtu třiceti vzorků z velkých a malých pivovarů, bylo posuzováno aroma, říz, plnost, hořkost, chuť, vyváženost piva a celkový dojem. Do experimentální části, která byla zaměřena na vlastní hodnocení, bylo zapojeno 15 neškolených hodnotitelů a 15 štamgastů, kteří hodnotili určené vzorky. Bylo zjištěno, že ve sledovaných vzorcích odpovídají parametry určené pro kvalitu piva dle daných norem, což vedlo k celkovému uspokojení konečného spotřebitele. Pro hodnocení aroma, řízu, plnosti, hořkosti, chuti, vyváženosti piva a celkového dojmu byla použita numerická stupnice se slovním popisem. Výsledky této senzorické analýzy točených piv byly zpracovány do přehledných tabulek a grafů.cze
dc.format42
dc.format42
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpivocze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjectsenzorické vlastnosticze
dc.subjectbeereng
dc.subjectqualityeng
dc.subjectsensory parametreseng
dc.titlePorovnání senzorických vlastností točených pivcze
dc.title.alternativeThe comparison of sensory properties of draught beerseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag61005
dc.description.abstract-translatedThe thesis deals with the assessment of sensory properties of draught alcoholic beers from large ans small breweries in to seasonal periods. The individual sensory samples are assessment the individual properties, that affect the correct quality of the beer. From the total number of thirty samples, which were selected from large and small breweries are assessed individual sensory properties, such as aroma, taste, fullness, bitterness, balance of beer and final impression of beer. For practical part which was focused for proper evaluation was prepare 15 unschooled evaluators and 15 bar-flies, which evaluate identified samples. It was found that in the monitored samples the parametres determined for the quality of beer according to the given standards, which led to the final satisfaction of the final consumer. For evaluation of aroma, taste, fullness, bitterness, balance of beer and final impression was used numerical scale with verbal description. The results of sensory properties of draught beer were tables and graphically processed.eng
dc.date.accepted2021-06-16
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam