• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Pedagogická fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Pedagogická fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Organosirné sloučeniny česneku (Allium sativum)

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.851Mb)
    Posudek vedoucího práce (352.9Kb)
    Posudek oponenta práce (487.3Kb)
    Datum
    2022
    Autor
    Šmejkal, Karel
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Tato bakalářská práce se zaměřuje na organosirné sloučeniny česneku kuchyňského (Allium sativum). Teoretická část obecně popisuje rod Allium. Další kapitoly teoretické části jsou věnovány obecnému i morfologickému popisu česneku kuchyňského, detailně jsou popsány i organosirné sloučeniny, mechanismy jejich vzniku i prekurzory, jejichž enzymovým rozkladem organosirné sloučeniny vznikají. Experimentální část se zaměřuje na optimalizaci HPLC/PDA metody pro izolaci vybrané skupiny organosirných sloučenin, tj. ajothiolanů. Obsahuje popis přípravy čtyř různých vzorků extraktu česneku kuchyňského, jejichž vhodnost pro izolaci zmíněných sloučenin byla analyzována pomocí HPLC/MS.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/46010
    Kolekce
    • Pedagogická fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV