Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVácha, František
dc.contributor.authorČížková, Marie
dc.date.accessioned2025-03-06T08:05:44Z
dc.date.available2025-03-06T08:05:44Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/46177
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá vitamíny B. V teoretické části jsou popsány hlavní informace, jako je chemická struktura, fyzikálně-chemické vlastnosti, hlavní potravinové zdroje, doporučená denní dávka, jejich role v organismu a projevy jejich nedostatku či nadbytku. Metodická část je zaměřena na kvalitativní a kvantitativní stanovení vitamínů B pomocí LC/MS. Hladiny jednotlivých vitamínů B u různých zvířat jsou diskutovány ve vztahu k jejich taxonomii a potravinové strategii.cze
dc.format34 s. (10505 znaků)
dc.format34 s. (10505 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectVitamínycze
dc.subjectB komplexcze
dc.subjectvitamíny rozpustné ve voděcze
dc.subjectkrevcze
dc.subjectkapalinová chromatografiecze
dc.subjecthmotnostní spektometriecze
dc.subjectVitaminseng
dc.subjectB complexeng
dc.subjectwater-soluble vitaminseng
dc.subjectbloodeng
dc.subjectliquid chromatographyeng
dc.subjectmass spectometryeng
dc.titleStanovení obsahu vitamínů B v krvi obratlovcůcze
dc.title.alternativeDetermination of B vitamins in the blood of vertebrateseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag63715
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with B-complex vitamins. In the theoretical part there are main information about the vitamins, such as chemical structure, physical and chemical properties, major food sources, recommended dietary allowances, their role in organism and the main manifestation of their deficiency or excess. The practical part is focused on qualitative and quantitative determination of B vitamins using LC/MS. Levels of individual vitamins B in different animals are discussed in relation to their taxa or food strategy.eng
dc.date.accepted2022-05-24
dc.description.departmentPřírodovědecká fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineBiomedicínská laboratorní technikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Přírodovědecká fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programBiologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeBína, David
dc.description.defence<p>Komise - ve schváleném složení, obhajoba prezenční.</p> <p>Průběh:</p> <p>1. Představení práce studentkou. 2. Posudek školitele. 3. Posudek oponenta. 4. Odpovědi na dotazy oponenta.</p> <p>5. Diskuze:</p> <p>ŠK: Deproteinizační činidlo - princip vysrážení / vysolení? Riboflavin přenašečový protein - velikost molekuly (mol. hmotnost)? Účel práce - k čemu výsledky mohou být použity?</p> <p>M Kabeláč: Jak se liší rozptyl hodnot tam, kde jsou vzorky z&nbsp;více živočichů? U většiny vzorků je opravdu hodnota menší než mez stanovitelnosi?</p> <p>DB: Mohou se vitaminy srazit spolu s proteiny?</p> <p>IKS: Rozdíl mezi vnitřním a normálním standardem - vysvětlit.</p> <p>Známky: Pětkrát výborně, výsledek výborně. Hlasovací lístky uloženy na studijním oddělení</p> <p>Body: 142</p> <p>&nbsp;</p>cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam