Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorNová, Vlasta
dc.date.accessioned2025-03-06T08:44:12Z
dc.date.available2025-03-06T08:44:12Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-09-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/46441
dc.description.abstractTato práce se zabývá problematikou potravinového odpadu v domácnostech a maloobchodech. Zaměřuje se na příčiny vzniku, možnosti snižování a formy nakládání s tímto odpadem. Součástí práce je provedení výzkumu na úrovni domácností a maloobchodních provozoven. Použité metody se opírají o kvantitativní přístup, jsou provedena dotazníková šetření. Zjištěné výsledky jsou v rámci vyhodnocení výzkumných otázek porovnány s výsledky mezinárodních výzkumů. V závěru práce jsou uvedena doporučení, která by mohla vést ke snížení plýtvání potravinami v domácnostech a maloobchodě.cze
dc.format135 s.
dc.format135 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpotravinový odpadcze
dc.subjectnakládání s potravinovým odpademcze
dc.subjectmaloobchodcze
dc.subjectdomácnosticze
dc.subjectkvantitativní výzkumcze
dc.subjectudržitelný rozvojcze
dc.subjectCOVID - 19cze
dc.subjectmaloobchodní řetězeccze
dc.subjectfood wasteeng
dc.subjectfood waste managementeng
dc.subjectretaileng
dc.subjecthouseholdseng
dc.subjectquantitative researcheng
dc.subjectsustainable developmenteng
dc.subjectCOVID-19eng
dc.subjectretail chaineng
dc.titleFOOD WASTE - potravinový odpad v domácnostech a maloobchoducze
dc.title.alternativeFood waste in households and retail storeeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag67115
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with the issue of food waste in households and retail stores. It focuses on the causes of food waste, possibilities for reduction and ways of dealing with this waste. The work includes research at the level of households and retail establishments. The used methods are based on a quantitative approach, questionnaire surveys are carried out. The obtained results are compared with the results of international research as part of the evaluation of the research questions. At the end of the thesis, there are recommendations that could lead to a reduction of food waste in households and retail.eng
dc.date.accepted2022-10-12
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineStrukturální politika EU a rozvoj venkovacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam