dc.contributor.advisor | Doležalová, Hana | |
dc.contributor.author | Nová, Vlasta | |
dc.date.accessioned | 2025-03-06T08:44:12Z | |
dc.date.available | 2025-03-06T08:44:12Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.date.submitted | 2022-09-16 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/46441 | |
dc.description.abstract | Tato práce se zabývá problematikou potravinového odpadu v domácnostech a maloobchodech. Zaměřuje se na příčiny vzniku, možnosti snižování a formy nakládání s tímto odpadem. Součástí práce je provedení výzkumu na úrovni domácností a maloobchodních provozoven. Použité metody se opírají o kvantitativní přístup, jsou provedena dotazníková šetření. Zjištěné výsledky jsou v rámci vyhodnocení výzkumných otázek porovnány s výsledky mezinárodních výzkumů. V závěru práce jsou uvedena doporučení, která by mohla vést ke snížení plýtvání potravinami v domácnostech a maloobchodě. | cze |
dc.format | 135 s. | |
dc.format | 135 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | potravinový odpad | cze |
dc.subject | nakládání s potravinovým odpadem | cze |
dc.subject | maloobchod | cze |
dc.subject | domácnosti | cze |
dc.subject | kvantitativní výzkum | cze |
dc.subject | udržitelný rozvoj | cze |
dc.subject | COVID - 19 | cze |
dc.subject | maloobchodní řetězec | cze |
dc.subject | food waste | eng |
dc.subject | food waste management | eng |
dc.subject | retail | eng |
dc.subject | households | eng |
dc.subject | quantitative research | eng |
dc.subject | sustainable development | eng |
dc.subject | COVID-19 | eng |
dc.subject | retail chain | eng |
dc.title | FOOD WASTE - potravinový odpad v domácnostech a maloobchodu | cze |
dc.title.alternative | Food waste in households and retail store | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 67115 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the issue of food waste in households and retail stores. It focuses on the causes of food waste, possibilities for reduction and ways of dealing with this waste. The work includes research at the level of households and retail establishments. The used methods are based on a quantitative approach, questionnaire surveys are carried out. The obtained results are compared with the results of international research as part of the evaluation of the research questions. At the end of the thesis, there are recommendations that could lead to a reduction of food waste in households and retail. | eng |
dc.date.accepted | 2022-10-12 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Strukturální politika EU a rozvoj venkova | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |