Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorZieglbauerová, Karolína
dc.date.accessioned2025-03-06T09:04:35Z
dc.date.available2025-03-06T09:04:35Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47083
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na téma hodnocení kvalitativních znaků hovězího masa při jeho skladování. V literárním přehledu je definice pojmu hovězí maso, dále je uvedena spotřeba hovězího masa v ČR, popsáno jeho chemické složení a vlastnosti. V práci jsou hodnoceny faktory, které ovlivňují jakost hovězího masa a jejich rozdělení. Dále je charakterizováno zrání masa, pak jeho skladování. Praktická část je zaměřena na měření základních analytických složek ve svalovině skotu, pocházející z vlastního chovu a z farmy se srovnatelnými podmínkami chovu. Cílem této bakalářské práce bylo porovnání vlastností masa tří plemen skotu, zejména zjišťování změn základních analytických hodnot masa v průběhu jeho dlouhodobého skladování. Sledováno bylo množství vody, bílkovin, tuku a kolagenu pomocí přístroje NIRMaster a následně byly výsledky porovnány.cze
dc.format46
dc.format46
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecthovězí masocze
dc.subjectzrání masacze
dc.subjecthighlandcze
dc.subjectparthenaisecze
dc.subjectčeský strakatý skotcze
dc.subjectbeefeng
dc.subjectmaturing meateng
dc.subjecthighlandeng
dc.subjectparthenaiseeng
dc.subjectczech spotted cattleeng
dc.titleZměny kvalitativních znaků masa během skladovánícze
dc.title.alternativeChanges in meat quality characteristics during storageeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag64639
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis is focused on the evaluation of quality characteristics of beef during its storage. The literature review defines the term beef, the consumption of beef in the Czech Republic, describes its chemical composition and properties. In this work The paper evaluates the factors that affect the quality of beef and their distribution. It is further characterized by the maturation of meat, then its storage. The practical part is focused on the measurement of basic analytical components in the muscle of cattle, originating from their own breeding and from a farm with comparable breeding conditions. The aim of this bachelor thesis was to compare the properties of meat of three breeds of cattle, especially to determine the changes in the basic analytical values of meat during its long-term storage. The amount of water, protein, fat and collagen was monitored using a NIRMaster instrument and the results were then compared.eng
dc.date.accepted2022-06-09
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam