Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKabelka, David
dc.contributor.authorKlíma, Tomáš
dc.date.accessioned2025-03-06T09:04:45Z
dc.date.available2025-03-06T09:04:45Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47106
dc.description.abstractBakalářská práce se věnuje technologii pěstování chmele otáčivého a kvalitě produktu chmele, tedy chmelovým hlávkám. V teoretické části práce obecně definuje chmelovou rostlinu a odrůdy pěstované na území České republiky. Dále se věnuje ochraně před škůdci a chorobami, hnojení chmele a technologii využívané při pěstování. Na závěr se obecná část věnuje zpracování chmelového produktu. V praktické části pak práce stanovuje obecně platná východiska v technologii pěstování chmele otáčivého. Na polním pokusu je pak testován vliv přípravku NanoFYT Si, který obsahuje částice SiO2. Tento pokus je následně vyhodnocen a diskutován se současnými výzkumy věnujícími se vlivu křemíku na polní plodiny.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectChmel otáčivýcze
dc.subjecttechnologie pěstovánícze
dc.subjectkřemíkcze
dc.subjectvyužití chmele.cze
dc.subjectHopseng
dc.subjectcultivation technologyeng
dc.subjectsiliconeng
dc.subjectuse of hopseng
dc.titleVliv technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.) na kvalitu produktu a využití produktucze
dc.title.alternativeEffect of hops (Humulus lupulus L.) cultivation technology on product quality and product utilisationeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag64858
dc.description.abstract-translatedThe thesis is focused on the technology of hop growing and the quality of the product of hops, i.e., hop cones. The theoretical part of the thesis defines the hop plant in general and varieties produces in the Czech Republic. It also deals with protection against insect and diseases, fertilization of hops and the technology used in cultivation. Finally, the theoretical part deals with the processing of the hop product. In the practical part, the thesis establishes generally valid rules in hop cul-tivation technology. The effect of NanoFYT Si, which contains SiO2 particles, is then tested in a field experiment. This experiment is then evaluated and discussed with previous research on the effect of silicon on field crops.eng
dc.date.accepted2022-06-10
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam