dc.contributor.advisor | Březinová, Monika | |
dc.contributor.author | Janů, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2025-03-06T09:04:49Z | |
dc.date.available | 2025-03-06T09:04:49Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.date.submitted | 2022-04-14 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47115 | |
dc.description.abstract | Tato práce se zabývá problematikou mléčných farem v České republice. V teoretické části jsou představena hlavní mléčná a kombinovaná plemena skotu chovaná v České republice. Dále je zobrazen stav dojnic v průběhu let od roku 1995. Jsou zde představeny organizace producentů mléka působící v České republice. Také je zde zobrazen vývoj ceny mléka. Seznámení s průběhem dojení a složením mléka.
V praktické části je představena vybraná mléčná farma. Seznámení s její historií, hospodařením, krmením dojnic, ustájením dojnic. Je zobrazen vývoj tuku, bílkovin, obsah celkového počtu mikroorganismů a počet somatických buněk v mléce za rok 2021. Byla sestavena SWOT analýza pro vybranou mléčnou farmu. Majitel farmy poskytl rozhovor o hospodaření v oblasti mléčné produkce. | cze |
dc.format | 41 | |
dc.format | 41 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | mléčná farma | cze |
dc.subject | mléčná produkce | cze |
dc.subject | mléko | cze |
dc.subject | SWOT analýza | cze |
dc.subject | dairy farm | eng |
dc.subject | dairy production | eng |
dc.subject | milk | eng |
dc.subject | SWOT analysis | eng |
dc.title | Problematika mléčných farem v České republice | cze |
dc.title.alternative | : Problems of dairy farms in the Czech Republic | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 64935 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the issue of dairy farms in the Czech Republic. In the theoretical part the main dairy and mixed breeds of cattle bred in the Czech Republic are presented. It also shows the number of dairy cows over the years since 1995. Milk producer organisations operating in the Czech Republic are presented. The evolution of milk prices is also shown. The milking process and milk composition are presented.
In the practical part a selected dairy farm is presented. Introduction to its history, management, feeding of dairy cows, housing of dairy cows. The development of fat, protein, total microorganism content and somatic cell count in milk for the year 2021 is shown. A SWOT analysis for the selected dairy farm was drawn up. The owner of the farm gave an interview on dairy management. | eng |
dc.date.accepted | 2022-06-08 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |