dc.contributor.advisor | Samková, Eva | |
dc.contributor.author | Šindelářová, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2025-03-06T09:04:51Z | |
dc.date.available | 2025-03-06T09:04:51Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.date.submitted | 2022-04-14 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47119 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá nejvýznamnějšími minerálními látkami, které jsou zastoupeny v mléce, a úlohou vápníku v lidském těle. Dále je zde charakterizován obsah vápníku a jeho dostupnost ve vybraných mléčných produktech a dalších potravinách. Další část se věnuje problematice laktózové intolerance - definice, projevy, diagnostika a léčba. Poslední část se věnuje analytickým metodám sloužícím ke stanovení obsahu vápníku v mléce. | cze |
dc.format | 43 s. | |
dc.format | 43 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | mléko | cze |
dc.subject | laktózová intolerance | cze |
dc.subject | obsah vápníku v potravinách | cze |
dc.subject | metabolismus vápníku | cze |
dc.subject | metody stanovení vápníku | cze |
dc.subject | milk | eng |
dc.subject | lactose intolerance | eng |
dc.subject | calcium content in food | eng |
dc.subject | calcium metabolism | eng |
dc.subject | methods for determination of calcium | eng |
dc.title | Zastoupení vápníku ve vybraných mléčných výrobcích | cze |
dc.title.alternative | Proportion of calcium in selected dairy products | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 64939 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis deals with the most important mineral substances that are found in milk and the role of calcium in the human body. It also characterizes the calcium content and its availability in selected dairy products and other foods. The next part deals with the issue of lactose intolerance - definition, manifestations, diagnosis and treatment. The last part is devoted to analytical methods used to determine the calci-um content of milk. | eng |
dc.date.accepted | 2022-06-15 | |
dc.description.department | Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství - Zpracování produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologická | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |