Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorPanská, Terezie
dc.date.accessioned2025-03-06T09:04:52Z
dc.date.available2025-03-06T09:04:52Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47120
dc.description.abstractŠlechtění a pěstování sladovnického ječmene má v České republice svou nezastupitelnou úlohu. Sladovnický ječmen je šlechtěn a pěstován převážně pro vyprodukování kvalitního zrna, které je stěžejní komoditou pro výrobu tuzemského piva. Na kvalitu a výnos sladovnického zrna jsou kladeny čím dál větší nároky, vlivem stoupající úrovně "Českého piva". Cílem této bakalářské práce je zhodnotit kvalitu sladovnického ječmene v České republice v letech 2010-202. Dále shromáždit a zhodnotit poznatky o šlechtění a pěstování sladovnického ječmene v České republice. Práce je vytvořena formou literární rešerše a podpořená výsledky ÚKZÚZ a Českého statistického úřadu za uvedené období. První část literární rešerše je zaměřená na šlechtění ječmene a vývoj nových odrůd, tedy na zabezpečení genetického vlivu na výslednou kvalitu a výnos předního zrna sladovnického ječmene. Navazující pěstování zahrnuje popis vývoje technologií, které se rovněž podílejí na kvalitě a výnosu finální produkce. Závěrečná část bakalářské práce je věnována shrnutí výsledků šlechtění a pěstování za uvedené období, které prokázaly nenahraditelné uplatnění a produktivní vývoj této obiloviny.cze
dc.format66
dc.format66
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsladovnický ječmencze
dc.subjectšlechtěnícze
dc.subjectpěstovánícze
dc.subjectkvalita sladovnického ječmenecze
dc.subjectodrůdacze
dc.subjectmalting barelyeng
dc.subjectbreedingeng
dc.subjectcultivationeng
dc.subjectquality of malting barleyeng
dc.subjectvarietyeng
dc.titleŠlechtění a pěstování sladovnického ječmene v ČRcze
dc.title.alternativeThe malting barley breeding and growing in the Czech Republiceng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag64950
dc.description.abstract-translatedThe breeding and cultivation of malting barley has an irreplaceable role in the Czech Republic. Malting barley is bred and grown mainly to produce quality grain, which is a key commodity to produce domestic beer. Increasing demands are placed on the quality and yield of malting grain, due to the rising level of "Czech beer ". The aim of this bachelor thesis is to evaluate the quality of malting barley in the Czech Republic in 2010-202. Further collect and evaluate knowledge about breed-ing and malting barley cultivation in the Czech Republic. The work is created in the form of a literature search and monitoring results of ÚKZÚZ and the Czech Statistical Office for the period. The first part of the litera-ture search is focused on the breeding of barley and the development of new varie-ties, so to ensure a genetic influence on the resulting quality and yield of the leading grain of malting barley. Subsequent cultivation includes a description of the devel-opment of technologies that also contribute to the quality and yield of final produc-tion. The final part of the bachelor's thesis is devoted to a summary of the results of breeding and cultivation for the period, which showed the irreplaceable application and productive development of this cereal.eng
dc.date.accepted2022-06-08
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam